AL HER TIL20190403 100

15 april 201907:23

Door Joep Meijsen

Herne zet Trappers op rand uitschakeling

De wonderbaarlijke play-offs van Herner EV zetten zich vooralsnog tegen Tilburg voort. De regerende kampioen ging zondagavond in Herne met 4-3 onderuit en kijkt nu aan tegen een 2-0 achterstand in de best-of-five. Dit betekent dat Trappers de drie laatste wedstrijden moet winnen om voor het vierde jaar op rij de finale te bereiken.

Dit is voor Tilburg Trappers een heel nieuwe situatie. De ploeg verloor sinds de entree op het derde niveau in Duitsland nog nooit een play-off-serie en ook dit seizoen leek alles van een leien dakje te gaan. Dat blijkt nu echter anders te zijn tegen Herne, een tegenstander met wie Tilburg in de reguliere competitie niet veel moeite had. Bij het begin van de play-offs lijken er echter mysterieuze krachten te zijn losgekomen bij de ploeg uit het Roergebied, die nu acht wedstrijden achter elkaar gewonnen hebben en kan hebben hun derde 'sweep' op rij voor elkaar te boksen.

Daarvoor moet nog heel wat water door de Roer stromen. Trappers is niet voor niets de drievoudige kampioen van de Oberliga en de ploeg heeft op papier een veel sterkere ploeg dan Herne. Een belangrijk wapen voor Herne tijdens deze play-offs is doelman Björn Linda, die vorig jaar in dienst van Hannover al een belangrijke sta-in-de-weg vormde voor Trappers en die ook nu weer subliem staat te keepen. Vorig jaar wist Trappers hem en de Scorpions uiteindelijk te slopen.

Daarvoor heeft Tilburg nu nog drie wedstrijden, waarvan twee in eigen huis. Er mogen geen fouten meer worden gemaakt. De ploeg moet het daarbij de komende twee wedstrijden ook doen zonder Mickey Bastings, die een schorsing van drie wedstrijden opgelegd kreeg voor zijn matchpenalty in het eerste duel tussen deze twee ploegen.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

AL HER TIL20190403 105 2

Comeback Trappers

Trappers moest zondagavond in Herne een behoorlijke comeback maken. In de openingsfase was het Patrick Asselin die twee keer doeltreffend was voor de ploeg die een aantal jaar geleden een doorstart maakte in de Oberliga. Nog voor het einde van de eerste periode zorgde Jordy Verkiel er op de powerplay voor dat Tilburg de marge verkleinde tot een goal. Wouter Sars zorgde daarna halverwege het duel voor de gelijkmaker, terwijl Kevin Bruijsten Trappers met nog veertien minuten te spelen op voorsprong zette.

Daarmee leek Tilburg orde op zaken te stellen in de serie. Vier minuten later zorgde Nils Liesegang echter voor de gelijkmaker en diezelfde Liesegang verzorgde vier minuten voor het einde een assist op de goal van Marcus Marsal, de 29 jarige aanvaller uit Neurenberg met meer dan 250 wedstrijden op het tweede niveau in Duitsland op zijn naam. Trappers slaagde er niet meer in om dat goed te maken en zal nu dinsdag in eigen hal aan de bak moeten om een voortijdig einde van het seizoen te voorkomen.

AL HER TIL20190403 116

De andere serie

Landshut Cannibals won ook het tweede duel in de serie tegen Hannover Scorpions en heeft dus nog één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de finale. Als Trappers doorgaat, betekent dat ook mogelijke promotie naar DEL2. Als Herne doorgaat, wacht de Oberliga voor het eerst in jaren een echte finale om promotie. Voor ruim 2200 toeschouwers in Hannover werd het 1-4 voor Landshut, waarbij Alexander Ehl tot een goal en een assists kwam. Ook in deze serie volgt dinsdag het derde duel.