Trappers vs timmendorf 300916

1 oktober 201600:17

Door Remco

Herstel voor Tilburg Trappers

Ploeg komt niet in gevaar tegen Timmendorfer Strand

Tilburg Trappers heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Halle. In eigen huis was Tilburg veel te sterk voor Timmendorfer Strand. Justin Larson had twee goals in de 5-1 zege op de laagvlieger.

De wedstrijd in Stappegoor begon vijftien minuten later omdat de tegenstander uit Noord-Duitsland met files te kampen had. Voorafgaand aan de wedstrijd nam Trappers op het ijs afscheid van Maarten Brekelmans. Ondanks de vertraging kwam Tilburg aardig uit de kleedkamer, maar strandde telkens op goalie Leon Hungerecker. Bij Tilburg ontbrak nog wel de scherpte en finesse om de wedstrijd al vroeg te beslissen. Ook kreeg goalie Hungerecker hulp van de paal na een heerlijke one-timer van captain Diederick Hagemeijer. Timmendorfer was aan de andere kant kwalitatief niet goed genoeg om het Tilburg echt lastig te maken. De Duitsers kregen nog een minuut lang een powerplay met twee man meer op het ijs, toch konden zij zelfs in die fase weinig potten breken. Het bleef bij een paar ongevaarlijke afstandsschoten.

Larson breekt de ban

Mitch Bruijsten: ‚ÄėWe begonnen heel sterk aan de wedstrijd en kregen veel kansen. De Duitse goalie stond op zijn kop en hield alles tegen. Maar we bleven doorgaan en uiteindelijk viel die eerste treffer.‚Äô Die eerste treffer viel aan het begin van de tweede periode toen Trappers het mocht proberen met twee man meer. De thuisploeg profiteerde al na zeventien seconden toen de Canadees Justin Larson genoeg tijd en ruimte kreeg om de score te openen met een bekeken schot.

Halverwege de tweede periode verdubbelde Jordy Verkiel de voorsprong. De verdediger lijkt een patent te hebben op mooie doelpunten. Ditmaal verschalkte Verkiel de verdediging met een paar mooie bewegingen en lepelde hij de puck daarna hoog in het doel achter Hungerecker. Dat leek het moment voor Timmendorfer Strand om te capituleren. Toch kwamen de Duitsers vanuit het niets op 2-1 via Marco Meyer. Vlak daarna was het einde wedstrijd voor Reno de Hondt en Joe Timm. Scheidsrechter Ramon Sterkens stuurde beide kemphanen na een robbertje vechten naar de kleedkamers. Timm kreeg een match penalty voor fighting en de Hondt een game misconduct voor roughing. Timm ging nog door met uitdelen terwijl de Hondt al op het ijs lag.

Snelle goal na de tweede pauze

Trappers wist in de slotperiode de wedstrijd in het slot te gooien. Al in de eerste minuut tilde Levi Houkes de score naar 3-1. Houkes kwam net vers vanuit de strafbank en rondde een uitbraak af op aangeven van Hagemeijer. Via Ivy van den Heuvel en opnieuw Larson kwam de eindstand op 5-1 uit. Daarmee komt Trappers op zes punten uit drie wedstrijden. Bruijsten: ‚ÄėHet zal dit jaar wel moeilijker worden. Vorig jaar was alles nog nieuw maar nu kennen de tegenstanders ons en zullen ze anders reageren. Ook zijn er een aantal ploegen die zich goed versterkt hebben.‚Äô

Een hereniging bij Trappers ligt niet voor de hand, het liefst blijft hij in het buitenland spelen

— Mitch Bruijsten over de toekomst van zijn broer Kevin

Kevin Bruijsten kreeg deze week slecht nieuws en moest vertrekken bij zijn club Orli Znojmo. Toch denkt Mitch niet dat zijn oudere broer op weg is naar Tilburg: ‚ÄėIk heb hem natuurlijk al even gesproken. Ik denk dat hij voorlopig gewoon gaat afwachten wat er op zijn pad komt. Een hereniging bij Trappers ligt niet voor de hand, het liefst blijft hij in het buitenland spelen.'

Trappers vs timmendorf 300916