Trappers vs hys 041212

4 december 201223:24

Hijs Den Haag dwingt derde duel af

Hijs Den Haag won het tweede duel in de halve finale in en tegen Tilburg. Den Haag won met 3-5 dankzij vijf doelpunten in de tweede periode. Marco Postma scoorde tweemaal voor Hijs.

Ondanks de vreemde speeldag, wisten toch 1700 toeschouwers de weg te vinden naar Stappegoor. Zij zagen meteen vanaf het begin van de wedstrijd, dat Den Haag een stuk beter voor de dag kwam dan in de eerste wedstrijd van deze serie. Net als in de eerste wedstrijd, maakte Dale Weise vanavond in de eerste periode het verschil. De NHL-speler opende in de 18e minuut de score tijdens een Tilburgse powerplay en in de slotminuut gaf Weise de assist bij de 2-0. Tim Coffman was ditmaal de doelpuntenmaker en ook deze goal viel met een Hagenees op de strafbank.

In de tweede periode ging het helemaal mis voor de thuisploeg, en zag Trappers een ontketend Den Haag maar liefst vijf keer scoren. Marco Postma zorgde al na 38 tellen met een harde schuiver voor de Haagse aansluitingstreffer. Halverwege de tweede periode liep Tilburg tegen een viertal straffen aan, uitgedeeld door de referees Martin de Wilde en Paul de Brabander. Den Haag kreeg daardoor vier minuten lang een 5 tegen 3 situatie. De bezoekers profiteerden optimaal en scoorde maar liefst driemaal. De treffers kwamen op naam van Marco Postma, Raphael Joly en Ayron Mikkelsen.

Een minuut voor het einde van de periode, zorgde Den Haag voor een vroegtijdige beslissing. Jan-Jaap Natte profiteerde van een slechte fase van Trappers en noteerde de 2-5. Die ruime voorsprong zou Den Haag niet meer weggeven in het laatste bedrijf. Tilburg Trappers kreeg nog een aantal kansen maar wist slechts eenmaal te scoren. Tim Coffman zorgde twee seconden voor het eindsignaal voor de 3-5 eindstand.

Door de zege van Den Haag is een derde en beslissend duel nodig om te bepalen wie er op zondag 13 januari mag aantreden in de bekerfinale. De derde wedstrijd zal op dinsdag 11 december gespeeld worden in de Haagse Uithof. De wedstrijd begint dan om 20.30 uur.