49549955531 84eaaf1d0c k

3 april 202020:30

Door Joep Meijsen

Hijs haalt Jay Huisman uit Zoetermeer

Jeugdinternational Jay Huisman maakt de overstap van Zoetermeer Panters naar Cairox Hijs Hokij Den Haag. De 17-jarige aanvaller tekende voor twee jaar bij de Haagse deelnemer aan de Beneliga.

Huisman was de nummer vijf op de topscorerslijst van Zoetermeer Panters afgelopen seizoen met in de Beneliga in 17 wedstrijden elf goals en zestien assists. Hij liep daarbij tegen geen enkele strafminuut op. In de bekercompetitie voegde hij hier nog vier goals en zes assists in tien wedstrijden aan toe.

De speler vertelt aan de website van Den Haag waarom hij de overstap maakt. 'Ik heb altijd alle kansen gekregen bij Zoetermeer, maar wil me ook graag sportief verbeteren. Ik hoop dat ik bij Den Haag een belangrijke bijdrage kan leveren aan het sportieve succes en kijk ernaar uit om in een volle Uithof te spelen en voor de prijzen te gaan.'

Coach Chris Eimers is in zijn nopjes met de jeugdige aanwinst. 'Het geeft ons dit seizoen meer mogelijkheden in de breedte van onze selectie. Gericht op de toekomst zullen we samen ontwikkelen naar een volwaardige BeNe League speler/Oberliga speler', aldus Eimers.

De in Zoetermeer geboren Huisman doorliep de hele jeugdopleiding bij Panters en is al jaren een vaste keuze in jeugdselecties. Bij het WK U20 pakte hij dit seizoen in vijf wedstrijden vier goals en een assist. Huisman zou vermoedelijk ook deel hebben uitgemaakt van de U18-selectie van Oranje, maar dat wereldkampioenschap werd al enige tijd geleden geschrapt vanwege de coronacrisis.

Foto: Robert Bos