Giovanni Vogelaar in dienst van Tilburg Trappers tegen Erfurt in november 2018
Giovanni Vogelaar in dienst van Tilburg Trappers tegen Erfurt in november 2018 — © Arie Leeuwesteijn

5 november 202018:49

Door Joep Meijsen

Hijs leent Vogelaar uit aan Trappers

Giovanni Vogelaar maakt per direct op huurbasis de overstap van Den Haag naar Tilburg. Daarmee keert hij terug bij de club waarmee hij jaren in de Oberliga actief was.

De 24-jarige speler vertrok twee jaar geleden bij Trappers om zijn geluk internationaal te beproeven. Vorig jaar speelde hij voor EC Bregenzerwald in de zogenoemde Alpenliga en dit jaar zou hij terugkeren naar Den Haag. Zo lang die club echter niet in actie komt, is hij nu uitgeleend aan Trappers.

'De komst van Gio is te vergelijken met die van Ties van Soest. Ons budget is op, maar hij liet doorschemeren dolgraag te willen spelen. Dankzij het bereidwillige meedenken van Den Haag komt hij nu op amateurbasis naar ons', zegt Rene de Hondt van Trappers op de website van Trappers in een toelichting op de tijdelijke transfer.

Vogelaar zelf is opgetogen dat hij aan spelen toekomst. 'Het gaat mij er vooral om dat ik weer het spel kan spelen dat ik eigenlijk altijd heb gespeeld. Lekker spelen en lol maken met de jongens. Ik kijk nu alweer uit naar de lange busreizen', vertelt de international.

Ook Den Haag is tevreden over de deal. 'Den Haag en Tilburg hebben goede en duidelijke afspraken hierover gemaakt. Wij lenen Vogelaar uit aan Tilburg Trappers, totdat wij zelf daadwerkelijk gaan starten. Dus het op het moment dat wij aan enige competitie gaan deelnemen is Vogelaar per direct oproep- en beschikbaar voor ons.'