Morning Skate NHL Logo 2017

2 oktober 201820:04

Door Joep Meijsen

Hoe kun je NHL kijken in Nederland?

Het nieuwe seizoen in de NHL staat op het punt te beginnen. Dat leidt vaak tot de vraag hoe je in Nederland naar de NHL kunt kijken. Een aantal van de mogelijkheden op een rijtje.

1. Op Fox Sports

De televisierechten voor de NHL in Nederland zijn in handen van Fox Sports dat, voormalige op Fox Sports 5, meerdere live-wedstrijden uitzendt en het hoogtepuntenprogramma NHL On the Fly zoals dat in de VS en Canada wordt uitgezonden op NHL Network. Het commentaar is meestal in het Engels. Hiervoor is wel een abonnement op Fox Sports International of Fox Sports Compleet nodig.

Hier vind je meer informatie over Fox Sports >>>

2. Een abonnement op NHL.tv

De streaming-service van de National Hockey League, NHL.tv biedt in principe alle wedstrijden aan, live en on demand. Vroeger stond het bekend onder de naam NHL Gamecenter Live. Meestal kan er gekozen worden tussen de commentatoren van beide teams en veelal zijn ook de pauze-beschouwingen te zien. Het afsluiten van een All Access Abonnement voor 2018-19 kost 119,99 dollar. Het is ook mogelijk om het abonnement per maand af te sluiten, dan kost het 19,99 dollar.

Klik hier voor meer informatie over NHL.tv >>>

3. Koop een satellietschotel

Wie een satellietschotel op het dak heeft staan die de juiste Astra-satelliet kan ontvangen, zou de Britse televisiezender FreeSports eens kunnen opzoeken. Deze is met veel ontvangers gewoon gratis uit de lucht te plukken en zendt live-wedstrijden en hoogtepunten uit. Daarnaast is er ook ijshockey uit Europese competities te zien op de zender, waaronder de Elite League, het WK, de Champions Hockey League, de Swedish Hockey League, de KHL en meer. FreeSports zendt ongecodeerd op de Astra2-satelliet via de frequentie 11.426 GHz V – 27500 – 5/6 uit.

Klik hier voor meer informatie over FreeSports >>>

4. Kijk via een bettingsite

Mensen met een account bij een aantal sites gericht op sportweddenschappen kunnen via die pagina soms live-wedstrijden uit de NHL kijken. Unibet is zo'n website die via zijn dienst Utv live ijshockey uitzendt. Dat beperkt zich overigens niet tot de NHL, via de site zijn ook wedstrijden uit verschillende andere competities te zien, zoals de DEL en KHL. Bedenk wel dat online gokken in Nederland tot het moment dat de Wet Kansspelen op afstand in werking treedt niet legaal is. Deze wet werd in juli 2016 aangenomen door de Tweede Kamer, maar moet nog plenair worden behandeld in de Eerste Kamer. Hiervoor is op het moment van schrijven van dit artikel nog geen datum bekend.

5. Alternatieve mogelijkheden

De bovenstaande vier opties liggen het meest voor de hand voor mensen die in Nederland wedstrijden uit de National Hockey League willen kijken. In de wereld van het internet zijn er vermoedelijk nog veel meer opties. Deze zijn over het algemeen echter in Nederland niet legaal en vallen derhalve buiten de scope van dit artikel.

Hebben we een legale optie gemist? Laat het weten.

Delen