Morning Skate NHL Logo 2017

5 oktober 202120:00

Door Joep Meijsen

Hoe kun je NHL kijken in Nederland?

Het nieuwe seizoen in de NHL begint al snel weer. Dit leidt vaak tot de vraag hoe je in Nederland naar de NHL kunt kijken. Dit is vooral voor de mensen die de NHL streamen dit jaar behoorlijk veranderd. De mogelijkheden om de NHL te kunnen kijken op een rijtje.

1. Op ESPN Nederland

De televisierechten voor de NHL in Nederland zijn in handen van ESPN, het voormalige Fox Sports, meerdere live-wedstrijden uitzendt en het hoogtepuntenprogramma NHL On the Fly zoals dat in de VS en Canada wordt uitgezonden op NHL Network. Het commentaar is meestal in het Engels. Hiervoor is wel een abonnement nodig.

Hier vind je meer informatie over ESPN >>>

2. Een abonnement op ESPN Player

De afgelopen jaren kon vanuit Nederland een abonnement worden genomen op NHL.tv. Dat is nu veranderd. Voor de Nederlandse en Belgische markt zijn de rechten overgegaan naar ESPN Player. Dit kost 11,99 euro per maand of 79,99 euro voor het hele seizoen. Er is een gratis proefperiode beschikbaar. Deze prijzen liggen een stuk lager dan die van NHL.tv. ESPN belooft alle wedstrijden in de reguliere competitie en de play-offs te streamen.Ook is er via dit abonnement veel andere Amerikaanse sport te bekijken, inclusief college-ijshockey uit de Verenigde Staten bij zowel de mannen als de vrouwen.

Nadeel is dat er op dit moment geen apps beschikbaar zijn voor smart-tv’s, Apple TV of Android-boxen, waardoor voor streamen en navigeren altijd een mobiele telefoon of tablet nodig is. Om wedstrijden op televisie te kunnen kijken zijn er extra stappen noodzakelijk. Ook lijkt het erop dat programmering voor wedstrijden en in pauze's niet beschikbaar zijn. Voor mensen die wedstrijden terugkijken zijn commercial breaks en pauze's al uit de stream gehaald.

Klik hier voor meer informatie over ESPN Player >>>

3. Koop een satellietschotel

Wie een satellietschotel op het dak heeft staan die de juiste Astra-satelliet kan ontvangen, zou de Britse televisiezender FreeSports eens kunnen opzoeken. Deze is met veel ontvangers gewoon gratis uit de lucht te plukken en zendt live-wedstrijden en hoogtepunten uit. Daarnaast is er ook ijshockey uit Europese competities te zien op de zender, waaronder de Elite League, het WK, de Champions Hockey League, de Swedish Hockey League, de KHL en meer. FreeSports zendt ongecodeerd op de Astra2-satelliet via de frequentie 11.426 GHz V – 27500 – 5/6 uit.

Klik hier voor meer informatie over FreeSports >>>

4. Kijk via een bettingsite

Mensen met een account bij een aantal sites gericht op sportweddenschappen kunnen via die pagina;s soms live-wedstrijden uit de NHL kijken. Unibet is zo'n website die via zijn site live-ijshockey uitzendt. Dat beperkt zich overigens niet tot de NHL, via de site zijn ook wedstrijden uit verschillende andere competities te zien, zoals de KHL en de Zweedse SHL. Registreren is vaak genoeg om wedstrijden te kunnen kijken, gokken is via de meeste sites op dit moment niet mogelijk vanwege de procedures voor een vergunning voor de Nederlandse markt. Hier vind je een overzicht
van legale bookmakers in Nederland.

5. Alternatieve mogelijkheden

De bovenstaande vier opties liggen het meest voor de hand voor mensen die in Nederland wedstrijden uit de National Hockey League willen kijken. In de wereld van het internet zijn er vermoedelijk nog veel meer opties.

Deze zijn over het algemeen echter in Nederland niet legaal en vallen derhalve buiten de scope van dit artikel.

Hebben we een legale optie gemist? Laat het weten.

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven in 2018 en geĂĽpdate voor het seizoen 2021-22.

Tags

NHL