Nijmegen Devils 2018 Levi Houkes

18 februari 201913:50

Door Joep Meijsen

Houkes nog drie jaar bij Nijmegen

Ahoud Devils Nijmegen heeft het contract met captain Levi Houkes met drie jaar verlengd. Naast zijn rol binnen het eerste team van de club blijft Houkes zich ook nadrukkelijk bezighouden met de jeugdopleiding in Nijmegen.

'Zijn aandacht zal zich niet alleen richten op de wedstrijden van het eerste team, maar ook op de ontwikkeling van de jeugd. Willen we in de komende jaren ook weer meer Nijmeegse jongens op het ijs krijgen, zal er veel aandacht nodig zijn voor de jeugdige talenten. Er lopen diverse programma‚Äôs, zowel gericht op groei van het ledenaantal als op de ontwikkeling van ijshockey-skills. Doordat we een langere verbintenis aangaan met Levi, leggen we een constante basis neer die belangrijk is voor de continu√Įteit. Met name hij en Alexander Jacobs zullen hier de nodige energie in steken, uiteraard aangevuld met vele vrijwilligers. Het bestuur is blij met de overeenkomst, het geeft ons en Levi gewoon wat meer zekerheid', aldus voorzitter Joop Vullers.

Onlangs werd al bekend dat Jurryt Smid komend seizoen de overstap maakt vanuit Den Haag naar Nijmegen. De club legde eerder ook al Luke Zwartbol en Cas Staps vast voor volgend jaar. Zwartbol maakte in de loop van dit jaar de overstap naar Nijmegen, maar is sinds de halve finale van de beker tegen Heerenveen uitgeschakeld. Staps tekende voor twee jaar in Nijmegen, maar werd de inzet van een steekspel tussen Zoetermeer Panters en Nijmegen Devils. Als gevolg hiervan maakt hij het seizoen af in Mechelen, alvorens hij in Nijmegen gaat meetrainen.