Hyc Hartigan stretch

3 januari 201500:09

Hyc nu ruim langs Kemphanen

Herentals nam vrijdagavond laat voor eigen publiek revanche voor de dikke nederlaag vorige week in Eindhoven. Deze keer won de Belgische ploeg met liefst 6-1. Paul Vincent nam drie goals voor zijn rekening.

Voor bijna vierhonderd toeschouwers had Herentals veel te danken aan doelman Keaton Hartigan, die niet alleen een penaltyshot van Andy Contois stopte, maar ook een aantal andere enorme kansen voor Kemphanen onschadelijk wist te maken. Herentals was echter na zestig minuten spelen voor eigen publiek wel de terechte winnaar.

De beslissing van Paul Vincent om weer te gaan spelen, betaalt zich terug. De Amerikaan heeft in drie wedstrijden al vijf goals en een assist. Met zijn drie goals vanavond speelde hij ook een belangrijke rol bij de zege. Zijn eerste treffer lag al na 52 seconden in het net. Hoewel Danny Stempher niet veel later de gelijkmaker voor zijn rekening nam, was dat toch een vliegende start voor Herentals.

Nick Prockow gaf na ruim acht minuten spelen zijn team opnieuw de leiding, terwijl in de slotminuut Trevor Hunt met een shorthanded goals de marge verder vergrootte. De tweede periode was daarna wat rommelig. De beste kans was voor Kemphanen, via het penaltyshot van Contois, dat echter door de Herentalse doelman tegen werd gehouden.

In de slotperiode stelde Hyc daarna de zege veilig. Vincent scoorde nog twee keer, terwijl ook Bryan Kolodziejczyk een treffer voor zijn rekening nam in de wedstrijd die een kwartier voor middernacht eindigde. Vooral de laatste treffer van Vincent, met een snoekduik naar voren de puck binnenwerken, mocht er zijn.

Herentals mag zaterdagavond om half negen alweer aan de slag uit bij Geleen. Eindhoven heeft wat langer rust. De ploeg van Marc Visschiers speelt zondagavond pas in eigen huis tegen Heerenveen.