Hyc juicht vs lions 051013

6 oktober 201300:00

Door Joep Meijsen

Hyc wint Dordts doelpuntenfestijn

Herentals en Dordrecht staken elkaar zaterdag de loef af in scorend vermogen en het weggeven van tegengoals. Uiteindelijk won Herentals een waar doelpuntenfestijn in Dordrecht met 7-9. Craig Voakes scoorde drie keer voor de Belgische ploeg.

‚ÄėDit soort wedstrijden zijn een nachtmerrie voor een coach, maar het publiek zal ongetwijfeld genoten hebben van zestien goals‚Äô, zei coach Alexander Jacobs na de wedstrijd. ‚ÄėWe begonnen heel erg goed. Zetten veel druk op het doel van de tegenstander en kregen daar in de vorm van goals ook een beloning voor. Aan de andere kant gaven we de goals echter vaak weer kinderlijk eenvoudig weg.‚Äô

De Herentalse coach Paul Vincent was na de wedstrijd al snel vertrokken, maar zal ongetwijfeld over zijn ploeg een soortgelijk verhaal kunnen afsteken. Zijn team oogde aanvallend vaak prima, met Voakes en Andy Bathgate als blikvanger, maar grossierde in puckverlies in de defensie en werd daarvoor meerdere keren afgestraft door Dordrecht. Troost voor Vincent en zijn ploeg is echter dat zij de punten na afloop mee naar huis namen.

Vooral de eerste periode was knotsgek. Liefst negen keer werd er gescoord, vier keer door Dordrecht en vijf keer door Herentals. Fabian Schotel maakte na de vierde tegengoal plaats voor Kisito Zonneveld, Bjorn Steijlen maakte de zestig minuten vol en herstelde zich in de derde periode met enkele prima saves die zijn ploeg in de wedstrijd hielden.

Na twee periodes leek het erop alsof Herentals de overwinning wel grotendeels binnen had. Met vier goals was het een stuk minder doelpuntrijk en Herentals nam er daar drie van voor zijn rekening, 5-8. Dordrecht, dat een dag eerder een pak slaag had gehad van Tilburg, toonde echter bijzondere veerkracht. Via Evan Zych en Willy Schut kwam de ploeg weer helemaal terug in de wedstrijd.

De comeback werd echter twee minuten voor tijd onderbroken door een discutabele tripping-call van scheidsrechter Bergman, die daarmee de 450 toeschouwers beroofde van een mooie slotfase. Weliswaar was de opgeschaatste Don Nichols shorthanded nog dichtbij de gelijkmaker, maar in de tegenstoot completeerde Craig Voakes zijn hattrick waardoor Herentals op 7-9 kwam.

Bergman was dan ook na afloop de gebeten hond in de ogen van coach Jacobs. ‚ÄėIk hoop dat hij vannacht slecht slaapt. Het is onbegrijpelijk dat die man nog wedstrijden mag leiden. Wij moeten fair play en respect tonen, maar een scheidsrechter mag gewoon spelers uitschelden voor homo of sissy. En zo gaat het al jaren.‚Äô

Toch was Jacobs na afloop trots op zijn ploeg. ‚ÄėZe hebben vandaag wel karakter getoond. Het was gisteren toch een dreun in Tilburg en dan is het mooi om te zien hoe we in de derde periode terugkwamen. Er zit ook nog wel rek in deze ploeg. Voor veel spelers is de Eredivisie nog nieuw en we hebben best een paar leuke spelers.‚Äô

Dan Koudys en John Versteeg scoorden ieder twee keer namens Dordrecht, terwijl Erik Vos vier assists op zijn naam bracht. Mitch Morgan had twee goals voor Herentals.