Wk Dames U18 Nederland Kazachstan 6453

24 december 202116:00

Door Joep Meijsen

IIHF schrapt WK's voor U20 en U18-vrouwen

De internationale ijshockeyfederatie IIHF heeft vanwege zorgen over de ontwikkelingen rond covid-19 besloten de wereldkampioenschappen die voor januari op het programma staan af te gelasten. De maatregel betekent dat de U20 en de U18-vrouwen van Nederland dit seizoen geen WK spelen.

Het is het tweede jaar op rij dat de IIHF besluit om kampioenschappen van de agenda te halen. De maatregel treft in totaal zes wereldkampioenschappen, waaronder dus twee waaraan nationale teams uit Nederland deel zouden nemen.

Het gaat daarbij om het WK U20 Division IIB dat op 10 januari in Belgrado gespeeld zou worden, waarin Nederland het zou opnemen tegen Servi√ę, Kroati√ę, Belgi√ę en IJsland. Ook het WK voor de U18-vrouwen in Istanbul wordt niet gespeeld. Naast Oranje zouden daar ook het VK, Kazachstan, Turkije, IJsland, Mexico, Letland en Spanje aan deelnemen.

Voor de WK's wordt geen nieuwe datum gezocht. De WK's van de mannen, vrouwen en U18-mannen staan onveranderd op de agenda. De U18-mannen reizen naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia voor een kampioenschap dat op 21 maart begint, de mannen spelen vanaf 24 april in Kroati√ę en de vrouwen vanaf dezelfde dag in het Franse Angers.