Stock Hockey puck 608582 1920

17 maart 202018:29

Door Joep Meijsen

IIHF stopt ook Division I-toernooien

De internationale ijshockeyfederatie IIHF heeft de Division I-toernooien in Bjubljana en Katowice van het schema gehaald. Het 'grote' WK in Zwitserland blijft vooralsnog op de agenda staan.

Dat is de uitkomst van een conference call van de zogenoemde IIHF Council. Die overlegde ook over het wereldkampioenschap in Zwitserland, waarbij ook vertegenwoordigers van de deelnemende landen betrokken waren, evenals mediapartners, het organisatiecomité en de verzekeringsagent van het WK.

'Helaas konden er op dit moment geen belangrijke beslissingen over de status van het WK worden genomen. De betrokkenen hebben open gediscussieerd over wat een hele ingewikkelde situatie is geworden met het coronavirus dat veel landen, deelnemende teams en andere betrokkenen heeft getroffen', aldus president René Fasel van de IIHF.

De situatie wordt voortdurend in de gaten gehouden, waarbij er nauw contact is met de Zwitserse autoriteiten. Alle andere IIHF-activiteiten die de komende maanden op het programma stonden, zijn geschrapt. Pas na 30 juni vinden er weer activiteiten plaats.