Het vrouwenteam, met geheel rechts boven bondscoach Joep Franke, bij terugkeer op Schiphol na het winnen van het WK Divisie 1B in China.
Het vrouwenteam, met geheel rechts boven bondscoach Joep Franke, bij terugkeer op Schiphol na het winnen van het WK Divisie 1B in China. — © Marco Spelten

7 maart 202019:35

Door Remco

IIHF zet ook streep door WK van Oranjevrouwen

Vanwege het coronavirus heeft de IIHF ook besloten om het WK Division 1A in het Franse Angers te annuleren. De Nederlandse vrouwen zouden in de tweede week van april beginnen aan dit toernooi.

Helaas komt het nieuws niet als een grote verrassing. De IIHF had eerder al zes WK's in maart afgelast vanwege het coronavirus waaronder het WK voor de mannen van Oranje U18. Ook andere grote evenementen in andere sporten zoals de grote Italiaanse wielerkoersen gaan niet door.

Daarmee blijft het wel een enorme domper voor de Oranjevrouwen die zich al het hele seizoen aan het voorbereiden zijn op ontmoetingen met ijshockeygrootmachten Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Slowakije.

Waarschijnlijk zal het toernooi ook niet ingehaald worden, waardoor dezelfde tegenstanders in 2021 de degens zullen kruisen met Nederland.