Stefan Collard als coach van Dordrecht Lions in 2015
Stefan Collard als coach van Dordrecht Lions in 2015 — © IJshockeyfoto.nl

25 juni 202010:31

Door Remco

IJCU Dragons haalt Stefan Collard als nieuwe coach

Utrecht Dragons heeft in Stefan Collard een nieuwe hoofdcoach gevonden. De oud-speler van Utrecht vervangt Wouter Leenen. Martijn Leenen blijft aan als assistent-coach.

Dat meldt de Utrechtse Sportkrant op haar website. Afgelopen seizoen keerde Utrecht Dragons met het eerste team terug in de Eerste Divisie. Na een uitstekende start, eindigde Utrecht uiteindelijk als zesde in poule B en was Breda in de tussenronde te sterk voor Dragons. Hoofdcoach Wouter Leenen kon de club geen garantie geven over zijn toekomst.

Op de website utrechtsesportkrant.nl laat voorzitter Marco van Doorn weten waarom Wouter Leenen vervangen is: 'Wouter twijfelt over zijn toekomst bij het Utrechtse ijshockey. Hij reist mogelijk zijn partner achterna als zij in het buitenland gaat werken. En die kans wordt met de dag groter. Het is een beslissing waarop IJCU echter niet kan wachten.'

Zijn broer Martijn Leenen blijft aan als assistent-coach nadat hij het grootste deel van het seizoen niet kon spelen vanwege een hoofdblessure. Het is nog niet zeker of hij komend seizoen weer als speler actief is.

Stefan Collard

Als speler won Collard samen met broer Tonny met Utrecht twee landstitels in 1990 en 1991. Stefan Collard heeft inmiddels ook de nodige ervaring als coach. Eerder was Collard al coach in de Ere- en Eerste Divisie bij Dordrecht Lions en heeft hij ook nationale jeugdteams onder zijn hoede gehad. In Utrecht wacht een mooie uitdaging voor Collard, zo laat hij weten in het artikel van utrechtsesportkrant.nl: 'Ik heb, inclusief de nieuwkomers, dertig spelers op de lijst staan. Dat is prachtig, maar dat betekent ook dat we jongens teleur moeten gaan stellen. Laat ze maar knokken voor hun plaats, dat kan geen kwaad.’

Twee spelers met de nodige historie in Utrecht keren in ieder geval terug voor komend seizoen. Tim Schaarsbergen en Vince van de Kraak.