Wij willen ijshockeyen-campagne

12 januari 202214:15

Door Joep Meijsen

IJNL lanceert campagne Wij willen IJshockeyen

IJshockey Nederland vraagt in een nieuwe campagne onder het motto 'Wij willen ijshockeyen' aandacht voor de uitdagingen voor de sport door coronabeperkingen. Eeuwig topscorer van Oranje Jack de Heer, veelvuldig international Marco Postma en jeugdspelers spelen de hoofdrol in een speciale video rond (breedte)ijshockey.

Als onderdeel van de campagne is ook een brief verstuurd aan gemeenten met een ijsbaan en de ijsbanen zelf. Bondsdirecteur Theo van Gerwen wijst er in de brief op dat de positie van ijshockey anders is dan die van andere binnensporten. De afhankelijkheid van een ijsvloer is daarbij een belangrijke factor. In de brief wordt opgeroepen de geplande sluitingen van de banen te verschuiven van eind maart naar de derde week van mei. Op die manier kunnen competities op een gezonde en acceptabele manier worden uitgespeeld.

De ijshockeybond beschrijft in de brief de problematiek rondom bijvoorbeeld ledenbestand door de opeenvolging van onderbroken seizoenen. Het is het derde seizoen op rij dat de ijshockeysport wordt geconfronteerd met een mogelijk voortijdig einde van de competitie. 'IJshockey Nederland zoekt daarom naar passende oplossingen om onze sport te redden, dit seizoen en daarna. Maar wij kunnen dit niet alleen. We zitten in overtime. U kunt ons helpen, voordat het ijs weer gaat smelten.'

Komende zaterdag lopen de huidige beperkingen af. Naar verwachting neemt het kabinet komende vrijdag een besluit over aanpassingen in de geldende maatregelen.