ED Den Haag vs Utrecht skating

18 november 202007:28

Door Joep Meijsen

IJshockey mikt op ontknoping begin april

IJshockey Nederland heeft de competitie-opzet van de Eerste Divisie en de Eredivisie aangepast in de hoop op een herstart van het ijshockey vanaf 15 januari. Dit werkt toe naar een ontknoping in het eerste weekeinde van april met een finaleweekend.

Dat heeft de ijshockeybond onlangs aan de clubs laten weten. Daarbij is de jongste informatie als het aankomt op de overheidsbeperkingen in overweging genomen, met de kanttekening dat de nieuwe planning door de actualiteit en nieuwe beperkingen kan worden ingehaald.

Vooralsnog hoopt het crisisteam van IJshockey Nederland dat clubs in de derde week van december weer volwaardig kunnen spelen, waarna in het weekeinde van 15/16 en 17 januari de competitie kan worden hervat. Gehoopt wordt dat eind januari 2021 kantines weer open mogen en dat vanaf de tweede week van februari publiek weer naar wedstrijden mag komen.

Nieuwe opzet

Vanwege het uitvallen van een aantal speelweekeinden is het wel nodig de competitie-opzet aan te passen. De splitsing Noord en Zuid blijft in stand. Met 7 teams in elke divisie betekent dit 12 wedstrijden (enkele competitie). Na het laatste competitieweekend (19, 20 en 21 maart 2021) beginnen de play-offs.

In het weekende van 27 en 28 maart worden vier kwartfinales gespeeld op een locatie met twee wedstrijden op zaterdag en twee op zondag. In het weekend van 3 en 4 april volgt dan het finaleweekeinde met op zaterdag de twee halve finales en de finale op 4 april. De locaties voor zowel het kwartfinaleweekend als het finaleweekend moeten nog bepaald worden.