Opleiding IJshockeycoach 2

16 november 202322:56

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

IJshockey Nederland en KNSB samen in opleidingen

Wij zijn verheugd om jullie op de hoogte te stellen van een bijzondere samenwerking tussen IJshockey Nederland, ROC Tilburg en de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). Gezamenlijk hebben zij de handen ineengeslagen om de opleiding Trainer/Coach niveau 3 op te zetten met als doel een toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige training voor coaches binnen diverse sportbonden.

Vorig jaar is IJshockey Nederland gestart met een veelbelovende pilot voor de IJshockeytrainer Coach 3, in samenwerking met het ROC Sport en Bewegen in Tilburg. De initi√ęle doelstelling was om een opleiding te ontwikkelen die niet alleen relevant is voor ijshockey, maar ook toegankelijk voor coaches uit verschillende sportdisciplines. De focus ligt op het bevorderen van een kruisbestuiving onder coaches, wat vooral op sportgeneriek vlak tot inspirerende resultaten kan leiden.

Wat deze opleiding uniek maakt, is het hybride karakter ervan. De deelnemers kunnen gebruikmaken van een mix van E-learning, online lessen en praktijkdagen om hun vaardigheden en kennis te ontwikkelen. Dit innovatieve onderwijsmodel biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om de opleiding op maat te volgen, rekening houdend met individuele behoeften en omstandigheden.

Dit seizoen zullen 16 enthousiaste deelnemers de inhoud van de opleiding verder aanscherpen. IJshockey Nederland, ROC Tilburg en de KNSB streven ernaar dat in de komende seizoenen meer sportbonden zich bij deze waardevolle samenwerking zullen aansluiten. Het delen van kennis en ervaring tussen coaches van verschillende sporten draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van individuele coaches, maar versterkt ook de algehele sportgemeenschap.

Naast de bevordering van kruisbestuiving is een bijkomend voordeel van deze samenwerking de mogelijkheid om gunstigere financieringsvoorwaarden te realiseren. Door gezamenlijk op te trekken, kunnen we een solide basis leggen voor hoogwaardig coachonderwijs binnen Nederland.

Wij kijken uit naar een succesvolle voortzetting van deze samenwerking en hopen dat deze opleiding een positieve impact zal hebben op de ontwikkeling van coaches en de sportgemeenschap als geheel.