Div I Jshockey Nederland Logo

10 mei 201719:56

Door Joep Meijsen

IJshockey Nederland verhuist naar Tilburg

IJshockey Nederland (NIJB) en de gemeente Tilburg hebben een overeenstemming bereikt over de vestiging van het bondskantoor en het Nationaal Training Centrum (NTC) in Tilburg.

Vanaf september 2017 verhuist het bondskantoor naar een ruimte in Recreatiebad Stappegoor, dat naast de Tilburgse ijsbaan gelegen is. Daarnaast wordt er een op de ijsbaan breed pakket aan onder meer ijs uren afgenomen voor zaken als centrale trainingen van nationale teams. Bovendien kunnen de nationale selecties gebruik maken van tal van zogenaamde ‚Äúoff-ice‚ÄĚ trainingsfaciliteiten zoals een kracht en fitness centrum, atletiek faciliteiten en een sportmedisch centrum. De gemeente Tilburg steunt de bond en het Nationaal Training Centrum bovendien met een aanzienlijke jaarlijkse subsidie.

Het bondskantoor en het NTC waren de afgelopen vier jaar in Eindhoven gevestigd, maar daar werd de ijsbaan afgelopen jaar geprivatiseerd en trok de gemeente zich terug. Technisch directeur Theo van Gerwen van de ijshockeybond: ‚ÄėWe hebben de afgelopen jaren met steun van de gemeente Eindhoven mooie programma‚Äôs neer kunnen zetten voor onze nationale teams. Daar komen mooie resultaten uit voort en het is van groot belang voor de ontwikkeling van de sport in Nederland om dat voort te zetten of zelfs uit te breiden. Dat kunnen we binnen het budget van de NIJB en met steun van de gemeente in Tilburg.

Tilburg was in de jaren zestig en zeventig de locatie van het kantoor van de ijshockeybond. Na de bouw van het Prins Willem-Alexander Sport Centrum verhuisde de bond naar Zoetermeer. Ook werden er in het verleden in Tilburg onder meer wereldkampioenschappen gespeeld en is het de thuisbasis van de Nederlandse recordkampioen ijshockey Tilburg Trappers.