Brabant Sport v1

1 mei 201811:27

Door [email protected]

IJshockey zit in het dna van Tilburg

Het WK ijshockey in Tilburg werd ondersteund door BrabantSport. Directeur Michel Reinders: “We wisten dat dit WK eraan kwam en werkten hier graag aan mee. We ondersteunen graag sporten waar Brabanders om geven en ijshockey zit in het DNA van Tilburg. Tilburg Trappers heeft recent een topprestatie neergezet en een WK in de provincie is voor Nederlands talent weer een mooie stimulans.”

BrabantSport is de organisatie die vanuit de provincie Noord-Brabant is belast met de uitvoering van het beleid op het gebied van sport. Reinders: “Wij zijn een spil tussen sport, bedrijven en gemeenten met als missie om Brabant sterker te maken door middel van sport.”

Brabant Sport v2

Volgens Reinders zet BrabantSport daarbij in op vier gebieden. “We zijn actief met de gehandicaptensport door sporters en verenigingen bij elkaar te brengen en het mogelijk maken te sporten. We zetten via Sports&Technologie in op technologische innovaties in de sport. Verder verwerven we actief evenementen voor de provincie, zoeken we naar manieren waarop de sport, gemeenten en bedrijven kunnen samenwerken en doen we aan talentontwikkeling als uitvoerder namens NOC-NSF van Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO).”

De substantiële bijdrage van de provincie via BrabantSport heeft ons als organisatie geholpen om hier een fantastisch WK neer te zetten.

— Rob van Rijswijk

Directeur Rob van Rijswijk van IJshockey Nederland is blij met de ondersteuning door BrabantSport. “Toen we eenmaal met elkaar in contact waren gekomen, werd er snel geschakeld. De substantiële bijdrage van de provincie via BrabantSport heeft ons als organisatie geholpen om hier een fantastisch WK neer te zetten. We hopen in de toekomst de relatie verder uit te bouwen. Het is belangrijk voor het Nederlandse ijshockey dat er steun is van provinciale overheden bij het ontwikkelen van de sport.”