Vice-voorzitter Johan Bollue van de RBIHF is overleden
Vice-voorzitter Johan Bollue van de RBIHF is overleden — © RBIHF

30 oktober 202108:16

Door Joep Meijsen

IJshockeybestuurder Johan Bollue overleden

Vice-voorzitter Johan Bollue van de Belgische ijshockeybond is op 57-jarige leeftijd onverwachts overleden.

Bollue was een internationaal gewaardeerde ijshockeybestuurder, waar ook vanuit IJshockey Nederland altijd goede en intensieve contacten werden onderhouden en die een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het ijshockey in België, met een bijzonder hart voor de groei van jeugdijshockey.

Bollue was behalve vice-voorzitter van de Belgische ijshockeybond ook de director Sports Development binnen de bond. Tevens was hij als manager development verbonden aan de internationale ijshockeyfederatie IIHF.

'Bijna 15 jaar was Johan een zeer geëngageerde bestuurder, een gewaardeerde collega en een goede vriend', zegt voorzitter Pascal Nuchelmans van de Belgische bond in een in memoriam voor de overleden ijshockeybestuurder. Tijdens wedstrijden wordt ter nagedachtenis aan zijn overlijden een minuut stilte in acht genomen.

IJshockey Nederland wenst familie, vrienden en bekenden van Johan Bollue veel sterkte met de verwerking van dit enorme verlies. Ook condoleert IJshockey Nederland de Belgische ijshockeybond vanwege het overlijden van deze collegiale en enthousiaste bestuurder.