WK 2018 China Ijsland 02

28 april 201815:44

IJsland degradeert na nieuwe nederlaag

China heeft zich verzekerd van lijfsbehoud in Division IIA door IJsland met 3-1 te verslaan. IJsland is hierdoor nu al gedegradeerd naar Division IIB.

De wedstrijd tussen China en IJsland was bepaald geen aantrekkelijke voorstelling. IJsland was voor een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg. Na vijf minuten in de tweede periode leidde dat tot de verdiende openingstreffer van Johannesson. China leek redelijk machteloos. Vlak na de treffer van IJsland, kreeg China bijna twee minuten lang een powerplay met twee man meer. Verder dan één gevaarlijk schot kwamen de Chinezen niet.

In de derde periode kwam China toch terug. Na zeven minuten scoorde Zhang de gelijkmaker en een minuut later viel ook de tweede treffer van Zhong. In de slotfase bepaalde Huang met een empty netter de eindstand op 3-1. Door de nederlaag kan IJsland alleen nog op gelijke hoogte komen met China en België en het onderlinge resultaat is in het nadeel van IJsland.