30 december 200300:00

IJsland makkie voor U20

Jong Oranje had gisteren weinig moeite met de leeftijdsgenoten uit IJsland. Akim Ramoul van de Junge Haie in Duitsland had vier treffers in een 12-1 zege voor de jeugdige Nederlandse ijshockeyers.

Nederland sprintte vooral in de openingsfase erg snel naar een grote voorsprong. Tim den Heijer, de voor het Zweedse VÀxjö Lakers uitkomende Hagenees opende na twee minuten de score, verdubbelde een minuut later de voorsprong, terwijl Tony Demelinne en Akim Ramoul ervoor zorgden dat Oranje binnen tien minuten op 4-0 stond. In het restant van de wedstrijd nam Oranje duidelijk gas terug. Tim Willis, (2), en Tjalling Stellema scoorden de overige treffers, terwijl Ramoul ook nog drie keer het net wist te vinden.In de andere wedstrijden had Roemenië veel moeite met de Jonge Belgen (7-4) en walste Polen met 13-0 over Spanje heen. Oranje treft vandaag om 16.30 uur op Roemenië.