In memoriam: Mien van de Krol-Timmerman
In memoriam: Mien van de Krol-Timmerman — © fam van de Krol

25 juli 202311:45

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

In memoriam: Mien van de Krol

Lid van verdienste Mien van de Krol - Timmerman heeft zich altijd volop ingezet voor IJshockey Nederland vooral bij wereldkampioenschappen. Mien is 84 jaar geworden.

Op clubniveau was Mien snel betrokken vanuit passie voor de ijshockeysport

Haar passie voor ijshockey begon toen haar zoon begon met spelen in Den Bosch. Na de verhuizing naar Rotterdam raakte ze betrokken bij de Panda's als secretaris.

Van 1994 tot 2001 werkte ze als scheidsrechterscoördinator bij Dordrecht Lions, waar ze uiteindelijk erelid werd.

Mien deed zelfs midden in de nacht de was voor de spelers op een WK.

— Wilma Olijhoek

Ook raakte Mien al snel betrokken bij werkzaamheden voor IJshockey Nederland

Gedurende vele jaren vervulde ze de functie van secretaris van de scheidsrechterscommissie van IJshockey Nederland en was ze een waardevol lid van de organisatie van het jaarlijkse scheidsrechtersweekend. Ze heeft IJshockey Nederland ook bijgestaan ‚Äč‚Äčtijdens talloze WK's. Haar waardevolle bijdrage tijdens WK's bestond onder andere uit het ondersteunen van deelnemende landen in hotels, inclusief het verzorgen van de was van trainings- en wedstrijdkleding. Dit vereiste vaak nachtelijke inspanningen om ervoor te zorgen dat de kleding op tijd beschikbaar was voor de volgende dag. Samen met haar man beheerde ze tijdens de WK's in het hotel de speciale informatiebalie van IJshockey Nederland, waar ze deelnemende teams en officials hielpen met hun vragen. Ze was altijd vrolijk, vriendelijk en uiterst behulpzaam, eigenschappen die ze zowel tijdens als na haar ijshockeycarri√®re toonde in haar sociale omgeving.

Mien van de Krol is tijdens de algemene ledenvergadering van 1 december 2005 benoemd tot lid van verdienste van IJshockey Nederland.

Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.