Nijb newlogo 0809

14 maart 201218:39

Door Joep Meijsen

Inschrijving Dag van het IJshockey begonnen

De Nederlandse IJshockeybond heeft de inschrijving voor de Dag van het IJshockey geopend. Deze dag staat open voor iedereen die zich bezighoudt met de ijshockeysport in Nederland. De dag wordt op 31 maart gehouden in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen.

Het programma begint om 10.00 's morgens en eindigt pas laat op de avond. Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld die avond de wedstrijd tussen Nederland U18 en Zuid-Korea U18 te bekijken tijdens het wereldkampioenschap dat dan aan de gang is in het Thialf-stadion.

Het programma begint met presentaties van bondscoach Larry Suarez en bondsvoorzitter Ruud Vreeman over respectievelijk Oranje tijdens het komende WK en de toekomstplannen van de sport in Nederland. Daarna volgt een theatervoorstelling over het effectief begeleiden van jeugdsporters met onder meer Bas Grevelink en Ewald van Kouwen.

Na de pauze volgen parallelsessies over onder meer verenigingsondersteuning, het runnen van een succesvolle sportvereniging en het verzorgen van een jeugdtraining. Die laatste sessies worden verzorgd door Theo van Gerwen en Ron Berteling. Ook de rol van de vrijwilligerscoördinator en de arbitrage komen aan de orde. Daarnaast is er tevens aandacht voor het 'kunststof-ijs' van art-ice, mental coaching en sport en gedrag.

Centraal wordt daarna over het CTO in Eindhoven en particuliere opleidingscentra gesproken met onder meer Paul Marx, Mark Meijer en Marc Visschers. Tenslotte is er een gezamenlijke maaltijd en kan de wedstrijd van Jong Oranje U18 worden bezocht.

Het exacte programma alsmede het (verplichte) inschrijfformulier zijn te vinden op de website van de ijshockeybond.