Levi Boer juicht na zijn eerste doelpunt in Oranje in de wedstrijd tegen Oekra√Įne op het WK in Tallinn in 2019.
Levi Boer juicht na zijn eerste doelpunt in Oranje in de wedstrijd tegen Oekra√Įne op het WK in Tallinn in 2019. — © Marco Spelten (Actiefotografie.nl/IJshockey.com)

3 maart 202120:15

Door Joep Meijsen

International Boer jaartje langer bij Den Haag

International Levi Boer heeft zijn contract bij Cairox Hijs Hokij Den Haag met een jaar verlengd. De 23-jarige aanvaller uit Dordrecht gaat zijn derde seizoen in bij de Haagse deelnemer aan de Beneliga.

Boer is een voormalige jeugdinternational, die tijdens het wereldkampioenschap in Tallinn in 2018-19, vooralsnog het laatste WK waarop Oranje actief was, zijn IIHF-debuut maakte en zijn eerste doelpunt scoorde op een kampioenschap. Dat was tevens zijn eerste jaar in Haagse dienst. Net als de rest van de spelers zag hij het huidige seizoen aan zich voorbijgaan, waardoor het komende seizoen zijn derde wordt in het shirt van Den Haag.

Boer heeft zin in de hervatting van het ijshockey straks: 'Het laatste seizoen ging goed en was ook leerzaam voor mij. Ik heb geleerd het spel simpeler te houden zonder creativiteit te verliezen. Komend seizoen hoop ik maximaal te presteren om het team succesvol te maken, prijzen binnen te slepen en een dragende kracht te zijn.'

In 2019-20 was hij in 18 wedstrijden in de reguliere competitie van de Beneliga goed voor 7 goals en 10 assists. Daar voegde hij in de uiteindelijk afgebroken play-offs nog drie punten in twee ontmoetingen aan toe. Boer debuteerde ooit bij Dordrecht in de Beneliga en speelde ook een seizoen in Zoetermeer, alvorens hij een jaar in de Verenigde Staten actief was.