Nl mason skate 2008

19 september 201408:12

Door Joep Meijsen

International Mason naar Tilburg

Tilburg Trappers heeft international Steve Mason gecontracteerd. De aanvaller van Oranje was afgelopen jaar actief op het tweede en derde niveau in Zwitserland.

Mason geldt in Zwitserland niet als import, omdat hij als jeugdspeler een aantal jaar in het Alpenland heeft gespeeld. Dit was in de jaren dat zijn vader Doug Mason daar als coach werkzaam was. Voor Olten, dat uitkomt in de sterke NLB, speelde Steve Mason vorig jaar 26 wedstrijden waarin hij zes goals en drie assists voor zijn rekening nam. In vier wedstrijden in de play-offs kwam Mason nog tot een assist. Tussendoor werd hij korte tijd uitgeleend aan Brandis dat uitkomt in de derde Zwitserse liga.

Mason speelde daarvoor vier jaar op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten. Voor Miami University in Ohio kwam hij tot 48 wedstrijden met twee goals en vijf assists. Mason speelde ook een deel van zijn jeugd in Tilburg en Krefeld. De afgelopen twee jaar kwam Mason ook uit voor het Nederlands team. In Vilnius speelde hij vijf wedstrijden, met Ă©Ă©n goal en een +/- van -4. Mason, die vorige week al toeschouwer was bij de wedstrijden tegen Neuwied, zal dit weekeinde tegen Herne al meedoen bij Tilburg.

Na Deniz Mollen, Kilian van Gorp, Jordy van Oorschot, Jurryt Smid, Thijs Voorn, Kris Hogg en Reno de Hondt is Mason de achtste nieuwkomer in de selectie van coach Paul Gardner.