Ref Sterkens nov18

12 september 201920:04

Door Joep Meijsen

Internationale aanwijzingen voor referees

De komende periode zijn er weer de nodige Nederlandse en Beneliga-officials internationaal actief. Ook is duidelijk welke Nederlandse referees en linesmen komend jaar naast de Beneliga ook in Duitsland actief zullen zijn.

Het betreft qua internationale aanwijzingen wedstrijden die in het weekeinde van 20 tot en met 22 september worden gespeeld. Tijdens het IIHF-congres eind deze maand in Rome volgen waarschijnlijk meer internationale uitzendingen.

De grootste groep wordt actief tijdens de ronde van de Intercontinental Cup die volgend weekeinde in Mechelen wordt gespeeld. Aangewezen voor dit toernooi zijn scheidsrechter Jeffrey den Ridder, alsmede linesmen Chris van Grinsven, Fred Monnaie en Maarten van den Acker.

Daarnaast heeft referee Niki de Herdt een aanwijzing ontvangen voor het Intercontinental Cup-toernooi in Istanboel en mogen linesman Kaitlyn van de Wijgert en supervisor Debby Hengst naar het damestoernooi in het Zweedse Skovde.

Duitsland

Referee Ramon Sterkens komt komend jaar regelmatig in actie in de Oberliga in aanvulling op zijn aanwijzingen in Nederland en Belgi√ę. Linesman Joep Leermakers komt komend seizoen niet alleen uit op het hoogste Duitse niveau in de DEL, maar is ook actief in de Champions Hockey League, de hoogste clubcompetitie in Europa.

Linesmen Chris van Grinsven komt naast de Beneliga en de Oberliga ook in actie in de DEL2, net als Louis Beelen. Voormalig Trappers-speler Jeroen Klijberg krijgt voor het eerst aanwijzingen in de Oberliga.