Nijb logo

6 juni 201620:14

Door Joep Meijsen

Jaarvergadering NIJB - liveblog

De jaarvergadering van de ijshockeybond is begonnen in Nieuwegein. Volg het via het liveblog.

20.16 Henk van de Pas is uitgeroepen tot Erelid van de bond vor zijn verdiensten voor het Nederlandse ijshockey en het ijshockey in Tilburg in het bijzonder.

20.19 Jolanda van Leeuwen Is Lid van Verdienste voor haar werk voor het vrouwenijshockey in Nederland.

20.21 Guus Bakker is als oud-speler, voormalig coach en als manager bij Tilburg Trappers en Jong Oranje ook Lid van Verdienste.

20.23 In memoriam voor Willy de Veer die op 90-jarige leeftijd is overleden. Vele jaren bus chauffeur van Oranje. Ook voor oud-Trapper Mark van Boekel.

20.25 Veel afmeldongen. 33 van de 49 mogelijke stemmen zijn aanwezig, dus de vergadering kan besluiten nemen.

20.29 Theo van Gerwen bespreekt de prestaties van de verschillende nationale teams en een overzicht van de toernooien van volgend jaar. Staat verder stil bij het technisch plan. De afgelopen weken de nodige slectietrainingen en het niveau van de jeugd is dankzij de clubs aan het stijgen. Er komt een. Nieuw technisch beleidsplan aan. Er wordt vooral gewerkt aan meer jeugdwedstrijden, meer evenwichtige wedstrijden en andere competitievormen. Verder nog mededelingen over het talent volg systeem en de komst van online fysieke trainingen. Veel aandacht voor regionale ontwikkeling van spelers en coaches.

Er wordt een promotiefilm opgenomen in Dordrecht die clubs kunnen inzetten voor ledenwerving.

20.37 Ingezonden stukken. Tilburg m.b.t ketenregeling. Daarna worden de notulen van de vorige vergadering goedgekeurd. Dit keer geen nieuwe leden.

20.40 Reglementswijzigingen. Wordt weinig op toegelicht. Clubs krijgen ze toegestuurd. Wel is er fikse discussie over medisch toezicht, maar bestuur blijft van mening dat bij alle wedstrijden, oook jeugd, medische begeleiding aanwezig moet zijn.

20.42 Financieel een positief saldo over 2015. WK speelde daarbij een grote rol. WK was financieel een succes, winst zo ongeveer 50.000 euro. De afhankelijkheid van de ledenbijdragen blijft wel groot. Begroot was 7000 euro positief, resultaat 47.000 euro positief. Debiteuren blijven een punt van zorg. Vordreringen op oude stichtingen in Dordrecht en Eindhoven, in totaal 45.000 euro. Dit jaar geen nieuwe gevallen, maar drie hoofdpijndossiers.

20.47 Financiële commisie adviseert décharge en die wordt ook verleend.

20.49 Presentatie IJshockey Nederland door Rob van Rijswijk. Onder meer organisatie van vierlandentoernooien voor mannen en vrouwen en veel toernooien organiseren onder de vlag van de IIHF. Er worden gesprekken gevoerd met een mediapertner, waarbij terugkeer van het ijshockey op tv mogelijk is. Verder onder meer de lancering van een nieuw platform voor Ijshockeyfans. Met livestreams en nog veel meer.

21.00 AaNdacht voor wat bestuurders kunnen doen met social media.

21.18 We gaan naar de rondvraag.

De NIJB-awards, besloten is dat Nederland en België aparte prijzen blijven uitreiken. Dit gebeurt tijdens het top viertoernooi dat voor het seizoen wordt georganiseerd om de Ron Bertelingschaal.

Henk van de Pas komt nog met een dankwoordje. Hij benadrukt het belang van sterke besturen in het ijshockey.

21.23 De vergadering wordt gesloten.