Eaters brenk juich 0809

2 september 201516:47

Door Joep Meijsen

Jake Brenk bereikt de NHL

Voormalig Nijmegen en Geleen-aanvaller Jake Brenk heeft de NHL-bereikt. De voormalige speler is toegevoegd aan het scheidsrechterskorps in de beste ijshockeyliga ter wereld.

Brenk, ooit gedraft door de Edmonton Oilers, speelde delen van twee seizoenen in Nijmegen en was daarna in 2008-09 actief voor Geleen. Met Nijmegen werd de energieke forward in 2005-06 kampioen van Nederland in een ploeg met onder meer TJ Caig. Laatstelijk was hij enkele jaren geleden actief in de Duitse Oberliga.

Na het be√ęindigen van zijn loopbaan als actief speler stapte Brenk over naar het scheidsrechterskorps, te beginnen in de Central Hockey League, waar hij onder meer de finalewedstrijden met Jamie Schaafsma leidde. Afgelopen jaar was hij actief in de ECHL en de AHL en nam hij deel aan een proefkamp van de NHL.

Dit heeft er nu in geresulteerd dat de 33-jarige Brenk één van de vier nieuwe officials is in de NHL komend seizoen. Van die vier is hij de enige hoofdscheidsrechter. Hij gaat fluiten met nummer 42 op zijn rug.