Oranje Japan Friendly Tanaka kans2 2017

20 april 201723:24

Japan opnieuw te sterk voor Oranje

Het Nederlands team heeft ook de tweede vriendschappelijke ontmoeting met Japan verloren. In Tilburg was Japan met 6-2 te sterk. Voor Nederland waren Ronald Wurm en Donny van Musscher trefzeker.

Ongeveer 650 toeschouwers waren aanwezig in Tilburg om Oranje in actie te zien. Zij zagen ex-Trapper Yutaka Fukufuji als starting goalie bij Japan. Voor Nederland begon Fabian Schotel in het doel. De wedstrijd stond onder leiding van referee Jean-Paul de Brabander. Voor de Nijmeegse referee was het zijn allerlaatste wedstrijd. Ook linesman Louis Robbe nam vanavond afscheid. Beide mannen werden na afloop in het zonnetje gezet door scheidsrechtersbaas Onno Hoekstra

Oranje Japan Friendly kans Japan 2017

Wurm verrast

Japan kreeg al snel in de wedstrijd een powerplay maar Oranje overleefde die situatie redelijk eenvoudig en kwam dus niet zoals gisteren in Dordrecht op een snelle achterstand. Nederland speelde een sterke eerste periode. De eerste grote kans voor Oranje kwam in de elfde minuut. Joey Oosterveld verliet de strafbank en kreeg de puck direct aangespeeld. Op de uitbraak gaf Oosterveld de puck aan Max Hermens die zijn inzet gekeerd zag worden door Fukufuji. De Japanse verdediging had wel een overtreding nodig tijdens de uitbraak waardoor Nederland twee man meer op het ijs kreeg. Net na het verstrijken van de eerste straf viel de openingstreffer. Ronald Wurm verraste Fukufuji in de twaalfde minuut.

Verrassende voorsprong

In de tweede periode schakelde Japan een tandje bij. Het leidde direct tot een grote kans maar Fabian Schotel speelde een sterke wedstrijd en stopte de inzet. Na vier minuten kreeg Oranje een goede kans via Kevin Bruijsten. De captain veroverde de puck en draaide daarna richting het Japanse doel maar kon helaas niet afronden. Daarna was het Japan dat de wedstrijd volledig overnam. Schotel bleef echter zijn doel schoon houden. Halverwege de periode nam Tomislav Hrelja het over van Schotel. Het zat Hrelja niet mee want Japan werd alsmaar gevaarlijker. Na 35 minuten viel dan ook de dikverdiende gelijkmaker na slordigheid in de Nederlandse defensie. Twee minuten later pakte Nederland verrassend opnieuw de voorsprong. Donny van Musscher reageerde attent op een rebound voor zijn eerste goal in het shirt van Oranje.

Japanse storm

Nederland kon de voorsprong niet meenemen naar de kleedkamer. Makuru Furuhashi profiteerde van een rebound voor de 2-2. Furuhashi was in de eerste ontmoeting in Dordrecht ook al trefzeker.

De derde periode begon met een kans voor Kevin Bruijsten maar daarna was het snel over met de kansen voor Nederland. Kenta Takagi scoorde tweemaal binnen elf seconden en bracht Japan op een 2-4 voorsprong. Chris Eimers gebruikte direct zijn time-out om verdere schade te beperken. Dat lukte een paar minuten totdat in de 47e minuut Nakayashiki Japan met een bekeken op 2-5 bracht.

De Japanse storm ging even liggen toen Sho Sato een game misconduct kreeg voor slashing. In de vijf minuten durende powerplay kreeg Oranje een paar grote kansen maar Fukufuji liet het publiek zien dat hij het vak nog niet verleerd is. Uiteindelijk bepaalde Nakajima drie minuten voor tijd de eindstand op 2-6.

Morgen reist Nederland naar Belfast en dan opent de ploeg van Chris Eimers het WK op zondag tegen hetzelfde Japan.