Devils smith close3 200910

28 juli 201615:28

Door Joep Meijsen

Jeff Smith tekent bij Den Haag

De 35-jarige Canadese verdediger Jeff Smith speelt komend seizoen weer in Den Haag. Hij maakt de overstap vanuit Frankrijk, waar hij vorig jaar op het hoogste niveau voor Amiens speelde.

Dat heeft Den Haag bekendgemaakt. Smith speelde in Nederland eerder in Nijmegen en Den Haag en was de afgelopen jaren onder meer actief op het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk en Australië. De vriendin van Smith woont en werkt in Den Haag, reden voor hem om in de Hofstad te komen spelen.

Behalve als speler gaat Smith ook als assistent-coach functioneren bij de Haagse formatie die vorig jaar de play-offs haalde. Eerder contracteerde de club al ex-Kemphaan Filip Martinec, waardoor beide toegestane importplaatsen bij de club nu bezet zijn. Smith speelde eerder in 2011-12 in De Uithof. In dat jaar won hij de nationale beker. Eerder won hij een beker en een kampioenschap in Nijmegen. In dat laatste seizoen was Chris Eimers de coach van Nijmegen.

'Tijdens de halve finale wedstrijd afgelopen maart tegen Herentals was hij een aandachtig toeschouwer. Na afloop van de wedstrijd maakte hij kenbaar graag nog een jaar te willen hockeyen en bij voorkeur in Den Haag', zo laat de Haagse club op Facebook weten.