Devils smith pass 200910

22 juli 201421:26

Door Remco

Jeff Smith verhuist naar Eindhoven

Eindhoven Kemphanen heeft Jeff Smith gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De lange verdediger speelde eerder in Nederland voor Nijmegen Devils en Hijs den Haag.

De 33-jarige Smith speelde de afgelopen twee seizoen in Engeland bij Hull Stingrays waar hij tevens captain was. Eindhoven wordt de derde Nederlandse club voor de Canadees. Bij Nijmegen speelde Smith twee seizoenen en won hij zowel de beker als het landskampioenschap. In Den Haag won Smith de beker maar ging in de finale van het landskampioenschap onderuit tegen Eaters Geleen.

De 1.98 meter lange verdediger genoot zijn ijshockeyopleiding in de WHL bij Red Deer Rebels. Voor zijn overstap naar Europa in 2008, speelde Smith jarenlang in de ECHL en AHL.

Smith is de vierde verdediger voor Eindhoven na de terugkeer van Mike Overweg en het aanblijven van Berry Donders en Kilian van Gorp. Coach Marc Visschers over Smith: ‚ÄėIk ken hem nog uit de tijd bij Nijmegen en hij heeft een unieke persoonlijkheid. Hij is een echte leider voor zijn teamgenoten. We hebben uitgebreid gesproken over zijn rol binnen onze selectie. Hij kan met name de minder ervaren spelers helpen met het nastreven en realiseren van ambitieuze doelen.‚Äô