Jim Gudden in het shirt van Nijmegen
Jim Gudden in het shirt van Nijmegen — © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

28 juni 202007:30

Door Joep Meijsen

Jim Gudden terug naar Nijmegen

Select 4-U Nijmegen Devils breidt de selectie uit met de 25-jarige forward Jim Gudden, die vorig jaar een deel van het seizoen in Zoetermeer speelde.

Voor Gudden betekent het een terugkeer naar Nijmegen. Twee jaar geleden was hij ook al actief voor de club. Daarvoor was hij vooral actief in Tilburg en Den Bosch. Hij speelde voor Trappers onder meer bijna vijftig wedstrijden in de Oberliga.

Gudden kwam vorig seizoen in vijf bekerwedstrijden en twee Beneliga-ontmoetingen uit voor Zoetermeer Panters. Daarin verzamelde hij zes strafminuten. Het jaar ervoor was hij in 19 wedstrijden actief voor Nijmegen in de Beneliga met een goal, zeven assists en 74 strafminuten.

Coach Frank Gentges hoopt met Gudden een versterking voor het team e hebben binnengehaald. 'Ik heb Jim nooit zelf zien spelen. Mij is verteld dat Jim een hardwerkende teamspeler is. Hij voert zijn taken goed uit en dat is precies wat ik van hem verwacht. Jim wilde weer graag bij Nijmegen spelen en ik hoop dat hij een goede bijdrage binnen het team heeft.'

Nijmegen gaat het komende seizoen in met een veranderde selectie. Zo vertrekt Jurryt Smid naar Den Haag, Wessel Copier naar Zoetermeer en Kai Willens naar Luik. De club breidde de selectie echter uit met de jongelingen Tobie Collard, Eef Gerritsen en Alexandar Makarin, alsmede aanvallers Marco Postma, Mike Verschuren en import Jesse Gabrielle. Defensief komt Mordy Munichman over uit Geleen en maakt ook goalie Kevin Riedijk de overstap naar Devils.