Joey Oosterveld schiet op het Nijmeegse doel tijdens de Final Four in 2019.
Joey Oosterveld schiet op het Nijmeegse doel tijdens de Final Four in 2019. — © Marco Spelten (Actiefotografie.nl/IJshockey.com)

20 april 202107:24

Door Joep Meijsen

Joey Oosterveld tekent voor 3 jaar bij in Den Haag

Oranje-aanvoerder Joey Oosterveld heeft zijn overeenkomst met Cairox Hijs Hokij Den Haag verlengd. De 32-jarige aanvaller tekende voor drie seizoenen.

Oosterveld was de aanvoerder van het Nederlandse team bij het laatste wereldkampioenschap en tijdens de jongste Olympische kwalificatie. Hij was de laatste vijf WK's een vaste keuze in de nationale ploeg en was in 24 wedstrijden goed voor negen punten, met twee doelpunten.

De forward maakte aan het begin van het seizoen 2016-17 de overstap vanuit Amsterdam naar Den Haag. Als er dit seizoen was gespeeld in de Beneliga, dan had Oosterveld zijn vijfde seizoen gespeeld in het blauw van Hijs Hokij. In 2019-20 was hij goed voor 10 goals en 22 assists met 59 strafminuten in 22 wedstrijden.

Hij is blij met zijn nieuwe contract. 'Ik zie mijzelf nog minimaal drie jaar op dit niveau ijshockeyen. Ook voel ik mij goed en prettig bij de club, dus waarom zal ik mij niet gelijk voor meerdere jaren vastleggen? Het tekenen van een drie-jarig contract bij Hijs Hokij zegt denk ik genoeg over hoe thuis ik mij hier voel.'

Lees meer op de website van Den Haag >>>