3 oktober 200400:00

Jong Trappers klopt Wolves

Zonder de ervaren krachten Scott Kirton en Dennis ten Bokkel boekte Tilburg Trappers een solide zege op Den Haag Wolves. In hun eerste wedstrijd terug op het hoogste niveau kregen de Hagenezen met 7-1 klop. Jeff Trembecky had twee goals en een assist in de wedstrijd.

Trappers gaf de Wolves maar heel weinig tijd om te wennen aan het hogere niveau van de Eredivisie. Na veertig seconden lag de puck al voor het eerst in het net. Het was jeugdspeler Diederick Hagemeijer die op assistentie van Jeff Trembecky de eerste treffer van het nieuwe Trappers-seizoen scoorde.

Diezelfde Trembecky profiteerde even later van de eerste straf tegen de Hagenezen. Scheidsrechter Van Baast stuurde Martin Matecny naar de strafbank wegen tripping en op aangeven van Casey Vanschagen schoot Trembecky de tweede treffer binnen.

De Wolves lieten zich echte rniet zomaar van het ijs vegen en hielden hun net de rest van de eerste periode schoon. De openingsminuten van iedere periode waren de Wolves echter kwetsbaar en binnen anderhalve minuut na de eerste pauze was het weer raak. Ryan van Diemen scoorde zijn eerste officiële treffer in Tilburgse dienst op aangeven van de jonge Robbert Maas. Trembecky toonde later in de periode aan dat hij al vroeg in vorm is door op aangeven van Rody Jacobs een definitief slot op de wedstrijd te zetten.

Binnen twee minuten in de derde periode knalde Tilburg weer een treffer binnen. Zonder assistentie maakte Casey Vanschagen zijn eerste van het nieuwe seizoen. Toen diezelfde Vanschagen enkele minuten later wegens interference twee minuten mocht gaan brommen, kon Den Haag de eretreffer maken. Speler-coach Kristoff van den Broeck bereidde hem voor en Jozef Rekem mocht de terugkeer van Den Haag op het hoogste niveau luister bij zetten met een treffer.

Twee treffers in de 53e minuut gaven de score daarna nog een behoorlijk aanzien vanuit het zicht van Tilburg. Eerst schoot Ryan van Diemen raak op de powerplay, daarna was het de beurt aan jeugdinternation Onur Mete om op aangeven van Joeri Dielhoff en Ivy van de Heuvel de 7-1 eindstand op het bord te krijgen. Een vechtpartijtje tussen Robert van Yperen en Jimmy Raats aan de ene kant en Ryan van Diemen en Robbert Maas namens de andere kant besloot de wedstrijd.

Tilburg deed haar plicht en Den Haag kan aanstaande vrijdag kijken of het de andere debutant in de Eredivisie, Nijmegen Emperors pootje kan lichten.