Trappers Selb Oberliga duel voor doel 06 04 2017

19 juli 201710:20

Door Joep Meijsen

Jonge Canadees voor Trappers

Tilburg Trappers heeft met de 22-jarige Canadees Parker Bowles zijn tweede import voor het nieuwe seizoen vastgelegd.

Eerder contracteerde de dubbelvoudige Oberligakampioen al Brock Montgomery, waardoor de club nu de twee buitenlanderposities in de ploeg bezet heeft. Bowles is afkomstig uit Kelowna in British Columbia en kwam afgelopen seizoen uit in de Canadese universiteitscompetitie. Daarvoor was hij actief op het hoogste jeugdniveau in Canada en maakte hij kortstondig zijn profdebuut in de ECHL.

Voor de University of Calgary speelde de nieuwe Tilburger vorig jaar zestien wedstrijden waarin hij vijf keer scoorde en elf assists voor zijn rekening nam. Een tweede seizoen bij de universiteit komt er dus niet van door zijn transfer naar Europa. Het wordt zijn tweede ervaring als prof. Na afronding van zijn junior-loopbaan speelde hij al een handvol wedstrijden voor de Wheeling Nailers, waarin hij geen punten scoorde.

Dat deed Bowles wel in zijn loopbaan bij de Tri City Americans uit de WHL. In 241 wedstrijden had hij 230 punten met 91 doelpunten. Volgens Trappers kan hij als center of winger aan de linkerkant uit de voeten.