Kiilholma viert treffer in bekerfinale met Petersen
Kiilholma viert treffer in bekerfinale met Petersen — © Marco Spelten (Actiefotografie)

23 mei 202007:05

Door Remco

Juha Kiilhoma verlengt in Heerenveen

De Finse aanvaller Juha Kiilholma blijft nog een jaar te bewonderen in dienst van UNIS Flyers Heerenveen. Daarnaast maakte Flyers bekend dat Jeremy ten Brink een vaste plek krijgt in de selectie van het eerste team.

De 37-jarige Kiilholma kende een succesvol eerste seizoen in Friese dienst. De 37-jarige links schietende aanvaller komt uit de jeugd van het sterke Assat, waar hij ook jarenlang in het eerste team speelde op het hoogste niveau in Finland. Tussendoor kwam hij ook uit voor Tappara en SaiPa. In totaal speelde Kiilholma 754 wedstrijden in de reguliere competitie op het hoogste niveau in Finland met 85 goals en 147 assists. Daarnaast kwam hij ook nog tot 54 play-offwedstrijden met 21 punten.

Kiilholma kwam ook nog uit voor Herning in Denemarken en voor twee teams op het tweede niveau in Zweden. Voor zijn komst naar Thialf, kwam hij uit voor Unia Oswiecim in de Poolse competitie.

In zijn eerste seizoen bij Heerenveen was Kiilholma één van de sterkhouders en won hij met Flyers de nationale beker. In de Beneliga was Kiilholma goed voor 14 goals en 37 assists.

Kiilholma faceoff bekerfinale 2020
— © IJshockeyfoto.nl

De pas 18-jarige Jeremy ten Brink wisselde het afgelopen seizoen nog af tussen het eerste en tweede team van UNIS Flyers. Voor het Toekomstteam van Flyers in de Eerste Divisie kwam ten Brink tot 10 goals en 6 assists in 14 wedstrijden. De verdediger speelde twee seizoenen gelden voor Nederland U18 op het WK.

Eerder verlengde Flyers al met Niels van der Vossen, Marc Nijland, Martijn Oosterwijk, Pippo Limnell, Trevor Petersen. Nieuwkomer is Mike Robinson (komt over vanuit Mechelen). Ronald Wurm (Den Haag) en Pim van der Meulen (Kiruna U20, Zweden) vertrekken uit Heerenveen.