Hys smid juich 1112

13 juni 201708:18

Door Remco

Jurryt Smid keert terug bij Hijs

Ook gebroeders van Bentem verlengen hun verblijf bij Hijs

Jurryt Smid heeft besloten om zijn ijshockeyloopbaan weer op te pakken. De 26-jarige voormalig international speelt komend seizoen voor Hijs Den Haag, nadat Smid vorig seizoen afscheid nam van de sport na een hersenschudding.

Dat meldt Hijs op Facebook. Jurryt Smid speelde de laatste seizoenen in dienst van Zoetermeer Panters en was daar succesvol. Smid won de Wil van Dommelen-trofee als beste verdediger, maar moest in november 2016 noodgedwongen stoppen met ijshockey. Smid was tegen zijn vijfde hersenschudding opgelopen en besloot in overleg met zijn arts en fysiotherapeut dat het beter was om te stoppen met ijshockey. Smid maakte het seizoen af als assistent van coach Jobert van Koot.

Smid speelde eerder al voor Den Haag en kwam ook uit voor Nijmegen, Amsterdam, Heerenveen en Tilburg. Smid werd kampioen met Tilburg Trappers en won bekers met Tilburg, Den Haag en Nijmegen. Ook kwam Smid in actie op vier WK’s met Oranje. Hij was ook van de partij tijdens de promotie in 2015 in het Spaanse Jaca.

Hys smid juich 1112

Gebroeders van Bentem

Naast Smid maakte Hijs ook bekend dat de gebroeders van Bentem volgend seizoen weer te bewonderen zijn in de Uithof. De 30-jarige Alan van Bentem speelt al zijn hele leven in Den Haag en was afgelopen seizoen ook captain van Hijs. Zijn jongere broer Stace van Bentem maakte afgelopen seizoen zijn debuut voor Oranje tijdens het WK in Belfast.

WK Jaca Nederland Belgie Kans van Bentem