Nijb logo

9 februari 201421:21

Door Remco

Kaarten in Eerste Divisie geschud

Het reguliere seizoen in de Eerste Divisie kwam vandaag tot een eind. Groningen besluit het seizoen als koploper. Ook Nijmegen, Den Haag en het NIJA-team plaatsen zich voor de play-offs.

Nijmegen Devils won op de slotdag van het reguliere seizoen met 4-8 van het tweede team van Eindhoven Kemphanen. Pas in de derde periode nam Nijmegen afstand en legde Devils met de overwinning beslag op de tweede plaats. Dat betekent naast plaatsing voor de play-offs, ook dat Nijmegen samen met Groningen en Den Haag (als nummer 3) uitkomt in de Larry van Wieren-cup. Twee deelnemers uit de Eredivisie zijn al bekend. Eindhoven en Geleen kunnen de onderste drie plekken in de Eredivisie niet meer ontlopen. Alleen de strijd tussen Dordrecht en Herentals om de vierde plek is nog niet gedaan.

In de halve finales in de play-offs van de Eerste Divisie zal GIJS Bears Groningen aantreden tegen het NIJA-team. Nijmegen neemt het op tegen Den Haag. Zowel de halve finale als de finale zal gespeeld worden in een best-of-two.

De datums voor deze wedstrijden moeten nog bekend worden gemaakt.