Trappers vs Amsterdam 01 03 2013

1 maart 201323:30

Door Joep Meijsen

Kaarten play-offs definitief geschud

Den Haag won in eigen huis met 3-2 van Eindhoven en verzekerde zich daarmee van de eerste plaats op de ranglijst en een halve finaleserie tegen Geleen. Tilburg klopte Amsterdam in eigen huis met 11-2 van Amsterdam en mag zich gaan opmaken voor een serie tegen Heerenveen.

Door de overwinning kan Den Haag niet meer worden ingehaald aan de kop van de ranglijst en heeft dus niet alleen thuisvoordeel in de halve finale, maar indien die gewonnen wordt ook in de finaleserie. De ploeg van Alexander Selivanov won de wedstrijd dankzij drie treffers in de tweede periode, waarmee een goal in de openingsperiode van Marc Donders ongedaan werd gemaakt.

Brandon Campos zorgde na vijf minuten spelen in de tweede periode voro de gelijkmaker, waarna de latere ‚Äėman of the match‚Äô Levi Houkes met een dubbelslag een marge van twee goals wist op te bouwen. In de slotminuut van de wedstrijd wist Bob Teunissen zijn team nog terug te brengen tot op √©√©n goal, maar daar bleef het bij voor vijftienhonderd toeschouwers in de Uithof.

Den Haag sluit de reguliere competitie zaterdag af met een wedstrijd tegen Friesland Flyers. Eindhoven ontvangt zaterdag Geleen Eaters. Omdat het de laatste wedstrijd van het seizoen is voor de formatie van Josh Mizerek en Ray Gallagher is de toegang voor het publiek gratis.

Liefst negentienhonderd toeschouwers kwamen af op het duel tussen Tilburg en Amsterdam en het publiek zag in ieder geval hoe club-icoon Rody Jacobs ge√ęerd werd voor de wedstrijd. De voormalige verdediger van het Nederlands team speelde achttien seizoenen bij Trappers, maar begint volgende week aan zijn laatste play-offs.

Verder was het een wedstrijd met vooral veel doelpunten, dertien stuks. Timothy Coffman werkte met twee goals en drie assists aan zijn statistieken, terwijl ook Mickey Bastings (2), Ivy van den Heuvel (2), Peter van Biezen, Jeffrey Melissant, Diederick Hagemeijer,Bjorn Willemse en de jonge Boet van Gestel het net achter Jacob van Duin wisten te vinden.

Amsterdam wist vroeg in de wedstrijd te scoren via Joey Oosterveld, terwijl ook All Star Tobias Kathan later in de wedstrijd nog tot scoren kwam. De hoofdstedelijke ploeg heeft zaterdag in eigen huis de kans de derde overwinning van het seizoen te boeken als Herentals op bezoek komt. Tilburg heeft zondag nog een uitwedstrijd in Geleen op het programma staan, alvorens volgende week de play-offs beginnen.