SPLT2545

5 juli 201907:38

Door Joep Meijsen

Kaartverkoop Thialf Ice Hockey Cup begonnen

De Thialf Ice Hockey Cup wordt dit jaar gehouden op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september. Deelnemende ploegen zijn Tilburg Trappers uit Nederland en Krefeld Pinguine, Fischtown Pinguins uit Bremerhaven en Iserlohn Roosters. De voorverkoop voor dit toernooi is inmiddels begonnen.

Vorig jaar werd de Thialf Ice Hockey Cup voor het eerst gehouden, met Krefeld als eerste winnaar. Het toernooi past in een Europese traditie van internationale toernooien waarin clubs zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. Vorig jaar nam er een team deel onder de naam Team NL, wat feitelijk Tilburg Trappers was, aangevuld met enkele spelers van Heerenveen. Dit jaar komt Tilburg onder eigen naam naar Thialf om het daar op te nemen tegen drie ploegen die twee niveaus hoger spelen in Duitsland.

De organisatie van het toernooi heeft dus wederom drie clubs uit de hoogste liga in Duitsland vastgelegd. Het gaat om drie ploegen die zullen proberen een teleurstellende vorige ijshockeyjaargang achter zich te laten en met frisse moed te starten in het nieuwe jaar. Van de drie ploegen eindigde Fischtown Pinguins het hoogste, op de zevende plaats. De ploeg werd echter uitgeschakeld in de play-offs qualifier. Krefeld eindigde op de elfde plaats en miste daarmee plaatsing voor de post-season. Iserlohn werd zelfs dertiende in de veertien teams tellende competitie.

Het programma

31-08 17.00 uur: Iserlohn Roosters - Tilburg Trappers
31-08 20.30 uur: Fischtown Pinguins - Krefeld Pinguine

01-09 13.30 uur: Verliezers zaterdag
01-09 17.00 uur: Finale

Tickets

Kaartverkoop gebeurt via Vanplan.nl. Een passepartout voor beide dagen kost €53,60. Losse dagkaarten kosten €30,25, waarbij er korting is voor jeugd tot en met 17 jaar.

Klik hier voor de kaartverkoop >>>

Foto: Marco Spelten