Stock sticks op het ijs
— © Photo Mix via Pixabay

24 juni 202020:32

Door Joep Meijsen

Kabinet heft beperkingen voor sport op

Het kabinet heeft besloten alle fysieke beperkingen voor sport op 1 juli op te heffen. Ook binnensporten mogen weer van start gaan. Dat betekent in principe dat ook ijshockey weer is toegestaan.

Premier Mark Rutte maakte dit bekend tijdens een persconferentie over corona op woensdagavond. Ook contactsporten mogen weer onbeperkt beoefend worden. De regering reageert met de versoepeling op de gunstige cijfers rond verspreiding van het coronavirus in Nederland.

Half maart werden alle sporten in Nederland stilgelegd. Voor onder meer het ijshockey kwam dit op een moment dat de verschillende competities zich in een beslissende fase bevonden. Wat de versoepeling precies betekent voor het ijshockey op het hoogste niveau is nog niet helemaal duidelijk.

Het kabinet handhaaft wel nadrukkelijk de anderhalve metersamenleving, waardoor wedstrijden met grote publieke belangstelling nog niet zijn toegestaan. Wel zijn er geen limieten meer op de hoeveelheid publiek, mits aan de regels wordt voldaan. Ook mogen supporters niet zingen of spreekkoren aanheffen.