Tilburg in actie in de Oberliga in het seizoen 2019/20
Tilburg in actie in de Oberliga in het seizoen 2019/20 — © Arie Leeuwesteijn

16 oktober 202016:37

Door Joep Meijsen

Kabinet wil geen verdere sporten

Het kabinet gaat naast voetbal in de Eredivisie, Eerste Divisie en Eredivisie vrouwen geen verdere uitzonderingen maken op de ban op competitiewedstrijden.

Dat heeft staatssecretaris Tamara van Ark laten weten aan de NOS. Sportkoepel NOC*NSF had gevraagd of de uitzonderingen konden worden uitgebreid naar tussen de 10 en 15 andere topcompetities. Tilburg Trappers hoopte onder een uitzondering te kunnen vallen om de voorbereiding op het nieuwe Oberliga-seizoen voort te kunnen zetten.

Van Ark: 'Ik begrijp heel goed dat het ontzettend lastig is voor mensen nu. En ik begrijp dat meer sporten willen doorgaan. Maar ik kan de regels nu niet voor nog meer sporten oprekken. We moeten het virus eronder krijgen en we hebben dit niet voor niets besloten. Maar het is met pijn in het hart.'

Er komt wel een gesprek tussen Van Ark en de sportkoepel over hoe in de toekomst met dit soort kwesties moet worden omgegaan. Het kabinet maakte tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag bekend dat alle amateur-teamsporten voor volwassenen, waarbij het onmogelijk is 1,5 meter afstand te houden, zijn vanaf woensdag verboden.

Individuele sporten, zoals in de sportschool, of teamsporten met maximaal vier personen, zijn nog wel toegestaan. Kinderen tot en met 18 jaar mogen trainen en onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club spelen.

Als gevolg hiervan zijn alle ijshockeywedstrijden in Nederland voor de komende weken afgelast, waaronder die in de Eerste Divisie die net afgelopen weekeinde aan de competitie was begonnen. Voor Tilburg Trappers staat de start van de competitie op het programma in het weekeinde van 6 november, inclusief een thuiswedstrijd tegen Hammer Eisbären. De club kondigde aan te kijken naar wat er mogelijk is en overweegt onder meer trainingen in Duitsland.

Lees hier de brief van IJshockey Nederland aan de clus naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag >>>