Kemphanen ijsbaan fisheye 1112

12 september 201310:06

Door Joep Meijsen

Kemphanen haalt derde Let

Eindhoven Kemphanen heeft een eerste vervanger gehaald voor de drie weggestuurde Polen. Het gaat om de 22-jarige Let Vladislavs Dobrenkijs.

Dobrenkijs speelde vorig jaar op verschillende niveaus voor Metalurgs Liepaja in zijn geboorteplaats, waaronder twee wedstrijden in het eerste team dat uitkomt in de Witrussische liga. Daarvoor was hij een jaar actief op het tweede niveau in Rusland voor HK Riga, waar hij 23 punten in 52 wedstrijden voor zijn rekening nam.

De nieuwe aanwinst van Kemphanen kreeg zijn jeugdopleiding vooral in Zweden, waar hij onder meer voor MODO uitkwam. Dit leidde onder meer tot zijn uitverkiezing in de nationale ploeg U18 van Letland en later voor de U20. 'Samen met de coach hebben we gekeken wat we nodig hebben, een snelle forward', zegt technisch bestuurslid Van Galen Last over Dobrenkijs. 'We moesten kijken binnen de beperkte financi√ęle mogelijkheden en van daar uit is ons oog gevallen op Vladislavs. Het is een behendige aanvaller die √©n goed is op de powerplay √©n het spel kan maken.'

De goede ervaringen met de twee al bij het team spelende Letten speelde ook een rol. 'Ze vallen goed in het team, zijn sociaal, spreken zeer goed Engels en presteren bijzonder sterk op het ijs. Je kunt gerust zeggen dat ze het net zo goed doen als de gemiddelde Noord-Amerikaanse import.' Kemhanen heeft nog ruimte voor twee imports.