Kemphanen mollen save vs lions 1314

21 juni 201416:01

Door Joep Meijsen

Kemphanen niet verder met Mollen

Het vernieuwde Eindhoven Kemphanen biedt doelman Deniz Mollen geen contract aan voor volgend jaar. De club gaat waarschijnlijk met een buitenlandse doelman de competitie in.

Dat schrijft Eindhovens Dagblad. 'Het is een sportieve en zakelijke beslissing. Als speler moet je ontzettend betrokken willen zijn bij onze organisatie. Sommige jongens stralen dat absoluut niet uit. In de tweede plaats hebben we gekeken naar het rendement van de spelers. Bij een aantal van hen was dat vorig jaar te laag', zegt coach Marc Visschers in een toelichting op het besluit afscheid te nemen van de 20-jarige doelman.

Het besluit is hard aangekomen bij de doelman die deel uitmaakt van de nationale selectie. 'Donderdagavond werd het me verteld. Het voelde alsof ik de bons kreeg van mijn geliefde. Kemphanen heeft mijn hart gebroken.' De doelman heeft inmiddels contact gelegd met Tilburg en Geleen om te kijken of daar plek voor hem is. 'Maar ik was het liefst in Eindhoven gebleven om de concurrentie aan te gaan met welke goalie dan ook.'