Kemphanen logo 2014

21 februari 201708:16

Door Joep Meijsen

Kemphanen overweegt verdere stappen

Eindhoven Kemphanen laat de gestaakte wedstrijd van afgelopen zondag tegen Herentals nog niet rusten. De club overweegt zowel aangifte te doen als een civiele procedure. Ook is bij de Beneliga een verweerschrift ingediend.

De wedstrijd tussen Herentals en Eindhoven werd zondagavond na afloop van de eerste periode gestaakt omdat Kemphanen niet verder wilde spelen. Aanleiding daarvoor waren gebeurtenissen die vóór de wedstrijd tijdens de warming up hadden plaatsgevonden en een blessure aan de kaak voor verdediger Marek Pitka.

Door het staken van de wedstrijd is het handelen van Kemphanen automatisch een zaak voor het bestuur van de Beneliga. Eindhoven heeft intussen een schriftelijke verklaring opgestuurd om het eigen handelen uit te leggen. In Eindhovens Dagblad kondigt de club bovendien aan te kijken welke verdere stappen tegen Herentals mogelijk zijn. Daarbij wordt gedacht aan aangifte bij de politie of een civiele procedure. 'We hebben experts ingehuurd die bekijken of we een sterke zaak hebben', zo wordt bestuurslid technische zaken Marc Visschers in de krant geciteerd.

Herentals heeft op de eigen website een verklaring geplaatst. 'Tijdens de opwarming deden zich tussen de spelers van Eindhoven en HYC op twee momenten een aantal ongeregeldheden voor, met het gevolg dat de opwarming vroegtijdig werd afgebroken. Na afbreken van de opwarming is tijd genomen om met verantwoordelijken van beide teams en de betrokken referees de situatie te bespreken. Na bijkomend overleg met de betrokken teams is in onderling overleg besloten om de wedstrijd van start te laten gaan, met de belofte de ongeregeldheden achter ons te laten en een faire wedstrijd na te streven.'

De club is niet te spreken over de beslissing van Kemphanen om de wedstrijd af te breken. 'De eerste periode verliep onder impuls (of beter gesteld: onder gebrek aan impuls) vanwege Eindhoven zeer mak. Bij hervatting van de tweede periode zijn de spelers van Eindhoven niet meer op het ijs gekomen: een jammerlijke beslissing die onze sport niet in een goed daglicht stelt. Uitvergroten van de incidenten via bepaalde media om deze beslissing te vergoelijken, helpt ook niet direct. Wat een mooie afsluiter moest worden van het voorseizoen, liep helaas uit op een sisser.'