Kemphanen verschuren mike close 1112

22 maart 201422:41

Kemphanen overweldigt Eaters

Eindhoven Kemphanen nam zaterdagavond in eigen huis een voorschot op het winnen van de Larry van Wierencup door de eerste wedstrijd tegen Geleen Eaters met 9-0 te winnen. Mike Verschuren had liefst vier goals voor de Brabanders.

Na een doelpuntloze eerste periode brak Danny Stempher na 25 minuten de ban in de wedstrijd door de Geleense doelman Stef Verhulst te passeren. In het restant van de periode liep Kemphanen uit naar 6-0. Mike Verschuren scoorde daarbij een hattrick in zes minuten en zeven seconden door drie keer achter elkaar te scoren in Ă©Ă©n periode. Twee van de treffers vielen op de powerplay.

Raymond van der Schuit schoot in de slotminuten van de voor Eaters dramatische periode nog twee keer raak. Nadat Stempher zijn tweede van de avond had gescoord na vijf minuten in de laatste minuut sloeg de vlam in de pan en moest scheidsrechter Jeffrey den Ridder de nodige straffen uitdelen. In totaal waren dat er 86 in de periode.

In de laatste minuten van de wedstrijd maakte Kemphanen de wedstrijd af via treffers van Mike Verschuren, zijn vierde van de wedstrijd dus, en Kilian van Gorp. De gratis toegankelijke wedstrijd werd door iets meer dan zeshonderd toeschouwers bekeken. Beide teams staan zondagavond om zeven uur tegenover elkaar voor de tweede wedstrijd in de best-of-two.