Jim Gudden

1 mei 201814:14

Door Joep Meijsen

Kemphanen versterkt selectie met Jim Gudden

Dolphin Kemphanen Eindhoven heeft een vierde nieuwe speler aangetrokken. Het gaat om de 23-jarige Jim Gudden, die de afgelopen jaren in Tilburg speelde.

Gudden is afkomstig uit Den Bosch, waar hij enkele jaren geleden zijn debuut maakte in de Eerste Divisie. Ook speelde hij een jaar voor een high school in de Verenigde Staten. De voormalige jeugdinternational speelde sinds het seizoen 2014-15 voor Tilburg Trappers. Daarbij kwam hij onder meer 47 keer uit in de Oberliga. Ook verzamelde hij 25 punten in 51 wedstrijden in de Beneliga. Vorig seizoen kwam hij exclusief uit in de Beneliga. In 23 wedstrijden kwam hij tot vijf goals en twee assists met 85 strafminuten.

Coach Larry Suarez van Kemphanen: 'Ik heb Jim de afgelopen seizoenen zien spelen, onder meer in de Oberliga. Hij is een type speler die voor de goal durft te staan en sterk in de hoeken is. Jim gaat het duel aan en dat soort spelers heeft Eindhoven aankomend seizoen meer nodig.'

Gudden is de tweede speler van Trappers die de overstap maakt naar Eindhoven. Eerder werd al bekend dat Elia Urlings bij Kemphanen gaat spelen. Ook trok de ploeg Cas Staps van Zoetermeer en de jonge Branko Dijstelbloem (Neusser EV) aan. De club verloor wel Deniz Mollen, Roderick van den Hout en Kayo van Zoest aan Nijmegen.

Foto: Facebook Dolphin Kemphanen Eindhoven