Kemphanen logo 2014

29 augustus 201518:00

Door Joep Meijsen

Kemphanen vult keepersposities

Eindhoven gaat het nieuwe seizoen in met de goalies Junior van den Hout en Mitchel Hamers. Zij nemen de plaatsen in van twee eerder aangekondigde goalies.

Kemphanen nam vorige week afscheid van Tyler Holske, de importgoalie die ook vorig jaar een deel van het seizoen voor de club speelde. Ook Mike Beeren haakte af bij de Eindhovense deelnemer aan de BeNeLiga. Hij maakte de overstap naar het Tilburgse team dat uitkomt in de eigen competitie.

Dit noopte de club tot snel ingrijpen en inmiddels zijn er dus twee nieuwe goalies aangetrokken. Het gaat in eerste instantie om Wim van den Hout, die in ijshockeykringen bekend staat als Junior van den Hout en die vorig jaar voor Turnhout speelde in de Belgische competitie. Ook voor dit seizoen stond hij bij de Belgische club op de lijst, maar net als een aantal andere namen maakt hij alsnog de overstap naar elders.

Van den Hout speelde onder meer in Amsterdam, Eindhoven en Noord-Amerika. Hij is 23 jaar oud. Hij krijgt gezelschap in Eindhoven van de 19-jarige Mitchel Hamers, die de afgelopen jaren bij NIJA speelde en vaste keuze is in de verschillende jeugdselecties. Hamers komt oorspronkelijk uit Tilburg.