Kemphanen vs eaters 050111

10 september 201409:06

Door Joep Meijsen

Kemphanen zet deur op een kier

Eindhoven Kemphanen werkt eraan om alsnog te kunnen starten in de Eredivisie. Als dit plan lukt, haakt ook Geleen weer aan, waardoor een hoogste divisie van vijf teams ontstaat.

Gisteravond is er weer stevig overlegd tussen de verschillende betrokken partijen. Doelstelling is om van dit jaar een overgangsjaar te maken, waarna gestreeft wordt naar een bredere hoogste liga zonder Flyers en Trappers, maar met meer Belgische deelnemers. Dit plan lijkt bij Kemphanen in goede aarde te vallen. 'Onze hoofdsponsor wil grotendeels mee, maar het gat op onze begroting is nog niet gedicht. Daar verwachten we nog een week voor nodig te hebben', zegt Kemphanen-voorzitter Jan Willen van Stuijvenberg in Brabants Dagblad.

In principe wil Geleen dan ook terugkeren in de competitie, maar daar zit nog wel een adder onder het gras. Eaters kan zich niet veroorloven kosten te maken zolang er geen gegarandeerde start van de competitie is met vijf teams. 'Wij hebben aan alle sponsors toegezegd dat ze hun geld terug krijgen als wij niet aan de competitie beginnen. Op het moment dat we kosten moeten maken, moeten we ons meteen terugtrekken.'

Daarmee lijkt de onzekerheid over de toekomst van de Eredivisie nog tenminste enkele dagen te gaan duren.