Flyers bruijsten k close away 1314

15 maart 201412:00

Door Joep Meijsen

Kevin Bruijsten winnaar Frans Henrichs

Kevin Bruijsten van Heerenveen heeft de Frans Henrichs Bokaal gewonnen voor de meest waardevolle Nederlandse speler van het seizoen. Zijn teamgenoot Martijn Oosterwijk won de prijs voor de beste doelman, de Gobel-De Bruyn Trofee.

Dat bleek vrijdagavond in Tilburg, waar de jaarlijkse awards werden uitgereikt na afloop van de openingswedstrijd in de finaleserie tussen Tilburg en Den Haag. Namens de thuisclub mocht Will Colbert de prijs in ontvangst nemen voor de beste verdediger, de Wil van Dommelen Trofee. De prijzen worden uitgereikt op basis van een poll onder de coaches in de eredivisie, ijshockeyjournalisten en de technisch directeur van de ijshockeybond.

De Jack de Heer Trofee, de prijs voor de topscorer uit de reguliere competitie, kwam toe aan Raphael Joly van Den Haag. De Wim Kuit Trofee, voor de beste official, werd uitgereikt aan linesman Joep Leermakers, die straks ook op het A-WK zal uitkomen. De prijs voor het grootste talent van de competitie, genoemd naar Bennie Tijnagel, is gewonnen door Danny Stempher van Eindhoven Kemphanen.

Over het moment van uitreiken van de prijzen moet de ijshockeybond nog eens nadenken. Afgelopen jaar werden de prijzen tijdens de All Star Game uitgereikt, maar die was er dit jaar niet. Het uitreiken van de Awards na afloop van een emotionele wedstrijd in de play-offs leidde echter vrijdagavond niet tot de plechtigheid die bij de uitreiking van de belangrijkste individuele prijzen in het Nederlandse ijshockey hoort.